Política

Junts, imbatible al feu de Puigdemont amb 7 diputats

La llista que encapçala Gemma Geis revalida el mateix resultat de les eleccions de fa tres anys

Destaca el triomf en un context difícil i que situa Girona com a “capital de l’independentisme”

La mateixa radiografia per a Junts a la circumscripció de Girona que el 21-D del 2017. Victòria de Junts a les comarques gironines, on la formació del president a l’exili Carles Puigdemont va obtenir el 32,68% del suport, cosa que representa 7 diputats dels 17 que hi ha en joc a la demarcació, tradicionalment un feu independentista. La candidatura, que encapçala l’advocada i doctora en dret Gemma Geis, que ja va ser cap de llista de Junts en els comicis del 21-D del 2017, va aconseguir 7 diputats amb un total de 89.770 vots amb el 100% escrutat. La participació a les comarques gironines va ser gairebé del 55%, molt per sota de la xifra rècord de fa tres anys, de prop del 80%. En les eleccions del 21 de desembre del 2017, Junts va obtenir també 7 diputats amb 149.638 vots (36,67%)

Els 7 diputats de Junts per Girona al Parlament són: Gemma Geis, que ja va ser diputada en l’anterior legislatura i portaveu del grup al Parlament; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; Salvador Vergés, Francesc Ten, Maria Antònia Batlle; l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. A l’inici del recompte, Junts guanyava a la demarcació amb 8 diputats. Amb l’avanç de l’escrutini, els números es van estabilitzar en 7 diputats, que es van mantenir fins al final de la nit.

Junts va superar Esquerra i es repeteix el mateix escenari, entre totes dues formacions, de fa tres anys. Durant la campanya, tant Junts com Esquerra havien apel·lat a la mobilització del votant independentista i a fer front a l’abstenció per “batre el bloc del 155”. Els últims dies, Junts havia fet una crida al vot útil per evitar així a una nova reedició del tripartit. La formació de Puigdemont assenyalava en especial que era “determinant” guanyar les eleccions a les comarques gironines i repetir els 7 diputats obtinguts fa tres anys. Tant Junts com Esquerra havien instat la força municipal dels dos partits a aconseguir una victòria clara de l’independentisme el 14-F.

En el discurs de valoració dels resultats, la cap de llista per Girona, Gemma Geis, va destacar el fet d’haver revalidat els 7 diputats del 21-D tenint en compte el context difícil, “amb una data electoral imposada pels tribunals” enmig d’una pandèmia. Geis va remarcar el valor d’aquesta victòria: “Hem de tenir en compte que som un partit nou, que hem començat a caminar aquest mes d’agost, sense drets electorals, havent de recollir avals...” Geis va insistir que no han tingut les mateixes oportunitats, i va recordar que no van poder participar en el debat territorial de TVE. També va agrair la feina feta pels membres de les meses, ateses les circumstàncies.

Gemma Geis va assenyalar que els 7 diputats gironins de Junts al Parlament serviran “perquè Girona tingui pes en el territori”: “Serviran perquè Girona tingui un paper clau en la reactivació econòmica i social del país.” La lectura que fa Geis dels resultats del 14-F és que “Girona és una de les capitals de l’independentisme”. “Els resultats denoten això, que ha de ser possible aixecar el país i les comarques gironines d’aquesta crisi i avançar cap a la independència”, va reblar. “A la terra de Puigdemont, Junts és imbatible, però també és imbatible el projecte que s’ha forjat”, i va destacar la campanya que Junts ha fet arreu de les comarques. En relació amb l’entrada de Vox al Parlament, també a Girona, Geis va assenyalar que “més enllà de fer campanya, cal fer política”, i en aquest sentit va manifestar que al Parlament no s’hi ha de donar visibilitat als discursos feixistes.

LA FRASE

A la terra de Puigdemont, Junts és imbatible, però també és imbatible el projecte que s’ha forjat

LA FRASE

Girona ha de tenir més pes al territori i ha de servir per a la reactivació econòmica i social del país
Gemma Geis
CAP DE LLISTA PER GIRONA

LA XIFRA

32,68
percentatge
de vots que va obtenir la formació a la circumscripció de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA