Política

Cornellà deixa l’alcaldia de Celrà per dedicar-se plenament al Parlament

El rellevarà l’actor David Planas, que anava de número 10 a la llista de la CUP en les municipals del 2019

La renúncia es farà efectiva en el ple del 9 de març

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), deixa el seu càrrec a l’Ajuntament aquest mes de març, tres mesos abans del que ja estava previst, per prendre possessió com a diputat al Parlament. La CUP ha decidit en assemblea que el substitut de Cornellà sigui l’actor David Planas, que anava de número 10 a la llista de la CUP en les municipals del 2019 i que ara no és regidor. Cornellà presentarà la renúncia en el ple del 9 de març i “més endavant” es convocarà un ple extraordinari per a l’elecció i proclamació de Planas, que ocuparà el càrrec fins al final del mandat, el maig del 2023. Però fins que no es formalitzi el relleu, el càrrec l’assumirà el primer tinent d’alcalde, Pitu Bartis.

Dani Cornellà va entrar com a regidor a l’oposició de Celrà en les eleccions del 2007. En els comicis del 2011, però, un pacte entre iCelrà (vinculada a ERC) i la CUP va convertir-lo en alcalde durant la primera part de mandat. I, tant en les eleccions del 2015 com en les del 2019, la seva llista va obtenir majoria absoluta al poble. Actualment, la CUP té vuit dels tretze regidors que hi ha al ple.

Durant la campanya de les últimes municipals, Cornellà ja va anunciar que, en cas de revalidar l’alcaldia, només l’assumiria durant la primera part del mandat. Perquè aquest juny del 2021 compliria vuit anys al càrrec i, en aplicació del codi ètic de la CUP, s’esgotava el termini de dos mandats.

Ara l’elecció com a diputat del Parlament ha precipitat el relleu. En els comicis d’aquest 14-F, en què Cornellà anava de cap de llista, la CUP va obtenir dos escons a la circumscripció de Girona. Per això, en aplicació del principi de no duplicitat de càrrecs, que també recull el codi ètic de la CUP, Cornellà deixa el càrrec d’alcalde de Celrà.

Per escollir Planas –conegut per obres com Ventura, que s’ha representat a Temporada Alta–, l’assemblea de la CUP ha valorat aspectes “com ara la predisposició a la continuïtat en el projecte” de la formació i “la necessitat d’alterar com menys millor la composició de l’actual equip de govern per facilitar la transició”.

Dani Cornellà defensa el projecte “col·lectiu, molt sòlid i proper a la ciutadania” que la CUP ha portat a Celrà, segons publica l’ACN. Destaca que el seu és un equip “divers”, “multidisciplinari”, i pensa que la ciutadania n’ha valorat sobretot “l’esforç d’escoltar i atendre sempre tothom per solucionar els problemes”. “La nostra manera de fer ha estat clau per revalidar les majories absolutes”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona