Política

Almenys 8 detinguts en la tercera nit d’aldarulls a Barcelona

Manifestants llencen objectes als Mossos, a la seu d’Interior

Unes 200 persones es manifesten a Tarragona per la llibertat de Pablo Hasél

A Sabadell, els concentrats han llançat pedres a la caserna de la policia espanyola

El centre de Barcelona ha viscut aquest dijous la tercera nit de protestes violentes per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél, que ha acabat amb almenys vuit detinguts. Cap a quarts de nou del vespre s’han començat a viure els primers moments de tensió davant de la Conselleria d’Interior. Després de donar algunes voltes per la zona, els manifestants han començat a llençar objectes i petards a la policia, han arrencat algunes llambordes del terra i després han cremat contenidors per la zona.

Poc després de les 7 de la tarda no hi havia ni una desena de persones al centre de la plaça. A poc a poc s’ha començat a omplir i un petit equip de so ha permès a alguns dels presents cantar rap davant de la resta de manifestants. Mentrestant, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra tenien fortament custodiada la seu de la Conselleria d’Interior, just allà al costat, i el trànsit estava tallat al passeig Sant Joan.

Cap a les 8 del vespre el miler de manifestants han començat a moure’s per aquella zona de l’Eixample, donant voltes fins a tornar davant de la Conselleria d’Interior, on han començat els llançaments de pedres i petards contra els agents.

Els Mossos han informat que a alguns manifestants violents han trencat amb pedres els vidres de la seu del diari ‘El Periódico’, al carrer Consell de Cent, i pròxim a la conselleria d’Interior. Poc abans de les 9, grups d’esvalotadors han fet una barricada de grans dimensions a la confluència dels carrers Aragó i Bailén que està cremant.

Els aldarulls a la capital catalana han acabat amb almenys vuit persones detingudes, segons han informat els Mossos d’Esquadra.Dos dels detinguts s'han fet a la cruïlla del carrer Roger de Llúria amb Mallorca, tres al passatge Pla amb el carrer Bruc, dos al carrer Mallorca amb l'avinguda Diagonal i un al passeig Sant Joan.. Tots vuit han estat detinguts per desordres públics, acusats de llançar objectes contra la policia i participar en actes vandàlics. A banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que fins a les deu de la nit havia atès també a Barcelona dues persones, una ferida menys greu i l’altra lleu. Ambdues han estat traslladades a centres hospitalaris. Fins ara no s’ha informat de detinguts ni atesos enlloc més de Catalunya.

Paral·lelament, a Sabadell, grups violents han fet llançaments d’ous, tanques i ampolles a la línia policial de Mossos d’Esquadra, davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia. També hi ha barricades amb contenidors cremant.

A Tarragona, unes 200 persones es manifesten aquest dijous al vespre a Tarragona en el que suposa la tercera nit de protestes per l’empresonament del cantant de rap lleidatà Pablo Hasél. L’acció ha transcorregut de manera pacífica per bé que alguns dels participants han tombat cinc illes de contenidors a l’avinguda Catalunya, que han desplaçat cap al mig de la via. No n’hi ha hagut cap de cremat.

Davant dels jutjats, custodiats per un cordó d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, els manifestants han proferit consignes contra la policia i a favor del cantant. Després s’han traslladat a l’autovia A-7, que ja estava tallada probablement per una acció preventiva de la policia. L’acció a la carretera ha durat pocs minuts i la circulació ja està restablerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia