Política

ERC fa una crida a deixar de banda els “vetos” i els “interessos de partit” per fer possible un govern ampli

Vilalta evita detallar les negociacions però les qualifica de “positives”

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat Junts, la CUP i En Comú Podem a ser “generosos” i “responsables” i a deixar-se de “vetar” per formar un govern ampli. En roda de premsa telemàtica, abans de la reunió amb els comuns, Vilalta ha assegurat que les formacions han de deixar de banda els “interessos de partit” per fer possible un govern “fort” i “estable” que pugui treballar durant 4 anys. Vilalta ha evitat avançar cap detall sobre les negociacions, s’ha limitat a dir que els contactes són “positius”, que s’ha compartit “l’anàlisi”, que queda molta feina per fer i que ERC “no veu impossible” arribar a un acord ampli. “No explicarem aquí les negociacions. L’acord no hi és, l’estem construint”, ha destacat.

Després que s’hagi fet públic que En Comú Podem demanarà a ERC que aposti per un executiu sense JxCat en la seva primera reunió després del 14-F, Vilalta els ha dit que és el moment per buscar punts d’acord i deixar-se de “línies vermelles” i “d’interessos partidistes”.

La portaveu d’Esquerra ha reivindicat que no es pot “malbarat” el “resultat extraordinari” del 14-F i que ERC treballarà per convèncer tots els partits que comparteixen l’amnistia i l’autodeterminació. Ha constatat que cal un executiu “estable” que abordi tres reptes: el rescat social immediat, la reconstrucció del país i l’avenç en el camí cap a la república catalana.

Vilalta ha afirmat que existeix la possibilitat per configurar el govern ampli però que cal construir l’acord. Ha reconegut, però, que aquest acord ampli incorpora diferents “mirades” i “prioritats”. “Treballem per fer possible l’acord, el més ràpid possible i el més aviat”, ha afirmat.

“Estem en contactes gairebé diaris i hi ha més reunions planificades. No hi ha esculls, hi ha feina a fer. Volem un acord el més aviat possible però s’ha de fer possible. Treballem per fer-lo possible”, ha insistit.

Sobre el model policial de Catalunya, ha destacat que ERC veu com una necessitat “repensar” el model d’ordre públic i abordar-ho en el marc parlamentari. “Això no vol dir que no se’n pugui parlar en el marc de les negociacions”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia