Política

Creix la inversió a Figueres en neteja viària pel sí del govern

Ciutadans va votar en contra que s’habilités una partida suplementària superior a la prevista per comprar maquinària

JxF reclama que primer cal establir el model i s’absté en la votació

El ple de l’Ajuntament de Figueres va validar ahir la modificació de crèdit que permetia fer créixer la partida que es destinarà a la compra de maquinària nova per a la neteja viària, amb els vots únicament dels onze regidors del govern. Els vuit regidors del grup de Junts per Figueres es van abstenir, mentre que els dos de Ciutadans hi van votar en contra.

El portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, va argumentar l’abstenció donant dues raons. D’una banda, va manifestar que estaven d’acord a “dignificar” la imatge de la ciutat, però va assegurar que, “abans de fer la inversió, caldria fixar el model”, referint-se a la decisió de municipalitzar el servei. D’altra banda, va qüestionar també les partides que es van donar de baixa per poder incrementar la dotació de la nova partida per comprar maquinària de neteja viària. “Com és que donen de baixa la partida de 125.000 euros de l’estadi Albert Gurt?”

El portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló, va assegurar que no podien votar a cegues. “No ens han explicat encara com es gestionarà el servei ni si aquesta és la maquinària de neteja adequada”, va declarar. El regidor de Serveis, Pere Casellas, va respondre: “Es farà un estudi i es valorarà com es pot dur a terme la gestió.” I va manifestar que la compra de maquinària suposa una manera d’avançar-se a la feina, perquè s’haurà de comprar tant si s’externalitza com si es municipalitza el servei: “Posem la directa per tenir la ciutat neta al més aviat possible.” Masquef li va retreure que el govern fes política de fets consumats i l’alcaldessa Lladó va afirmar que no hi havia cap dubte sobre la voluntat del govern de municipalitzar el servei de neteja viària: “Ho hem dit molts cops.”

LA XIFRA

561.000
euros
és la quantitat que s’afegeix a la partida d’1,5 milions d’euros per comprar maquinària.

Suport a una llei d’amnistia i un no a Hasél

La moció que reivindicava una llei d’amnistia presentada per ERC, Guanyem, Canviem i Junts per Figueres es va aprovar per quinze vots a favor i sis en contra (PSC i Cs). El portaveu socialista es va mostrar d’acord amb els indults i la revisió del delicte de sedició. La moció per preservar el dret a la llibertat d’expressió no va prosperar pels catorze vots en contra del PSC, Cs i Junts per Figueres. Únicament hi van votar a favor els grups d’Esquerra Republicana, Canviem i el regidor de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona