Política

Sabrià insta JxCat a fer una proposta si no creu en la taula de diàleg i admet que les converses van millor amb la CUP

El president d’ERC al Parlament es descarta com a conseller i apunta que ocuparà un lloc “més discret”

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha instat JxCat a fer una proposta alternativa si no creu en la taula de diàleg però ha afegit que no pot ser “una independència que duri 8 segons”.

En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Sabrià ha dit que les converses van millor amb la CUP que amb JxCat, amb qui només s’ha parlat del full de ruta de l’independentisme.

En aquest sentit, Sabrià vol parlar amb Junts també sobre rescat social i pla de reconstrucció, com ho estan fent amb els anticapitalistes. “No podem esperar a ser una república perquè el país se’ns està desfent a les mans”, ha argumentat.

Sabrià ha descartat ser conseller en la pròxima legislatura i després d’anys en la primera línia prefereix un espai “més discret”.

Sabrià està content sobre com estan anant les negociacions amb la CUP i ha afegit que li agradaria que davant la “victòria espectacular de l’independentisme d’esquerres” els anticapitalistes assumissin més responsabilitats i s’impliquessin en la governabilitat.

I ha diferenciat les converses amb la CUP de les que mantenen amb JxCat. Segons ha explicat, el partit de Carles Puigdemont de moment només es vol centrar en parlar sobre el full de ruta de l’independentisme.

“Artadi diu que és molt important pactar un full de ruta, per nosaltres també. Però tenim ganes de parlar de la resta. Pels catalans independentistes fins ara la primera preocupació era la independència. I ara ho són la feina, la salut i després la independència. Això vol dir que la independència passa en un segon pla? No. Però hem d’estar molt atents al que està passant i tenim ganes de parlar de tot alhora, també de rescat social i d’una pla de reconstrucció”, ha argumentat.

Pel que fa a la taula del diàleg i les reticències per part de JxCat, Sabrià els ha instat a donar una alternativa si no creuen en aquest espai.

“Potser no és la proposta més ràpida i la més guai, però és per aconseguir una independència que no duri 8 segons”, ha avisat. I ha afegit que “costa saber” què vol JxCat i que, per això, segurament porten tantes hores reunits.

Segons Sabrià, la taula del diàleg forma part de les negociacions i li agradaria que es tornés a aquest espai “amb ganes per part de tothom” com no va passar l’última vegada.

I ha destacat que després dels resultats del 14-F, es tornarà a la taula de diàleg amb més força per haver superat el llindar del 50% i tenir ara no només la majoria política sinó també la majoria social.

Preguntat per la possibilitat que JxCat quedés fora del govern donant suport extern, Sabrià ha dit que no creu que sigui una opció que estigui sobre la taula però ha afegit que “se’n podria parlar”. De tota manera, el dirigent dels republicans ha insistit en la fórmula d’un govern ampli amb JxCat, la CUP i els comuns.

Sabrià considera que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vol que els líders independentistes, actualment en tercer grau, tornin a la presó.

Així, ha recordat que la fiscalia, que depèn d’ell, ha recorregut contra el tercer grau. I preguntat pels indults, el president d’ERC al Parlament ha afirmat que si hi hagués voluntat política, Sánchez ja els hauria aprovat.

“Si hi ha voluntat de fer els indults per què fiscalia recorre un tercer grau quan tenen una quarta part de la pena completa? No s’entén”, ha conclòs.

Preguntat pel seu futur, Sabrià s’ha mostrat convençut que no serà conseller del pròxim Govern i ha admès que no és un paper que li faci especial gràcia. Ha recordat que porta temps a primera fila i ha apuntat que ara “potser toca un lloc més discret”.

De fet, ha assegurat que en els últims temps ha assumit responsabilitats com la de president d’ERC al Parlament que no s’hauria pensat mai perquè els de davant estaven a la presó o a l’exili. “Ara hi ha gent molt preparada a ERC. I la gent que hem estat a primera fila potser podem tenir espais més discrets”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia