Política

El grup dels Verds/ALE s’oposarà a l’aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí

Els ecologistes decideixen per unanimitat votar en contra del suplicatori i intentar “convèncer” altres partits

El grup dels Verds/ALE, on s’integra ERC i els Comuns, s’oposarà a l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Els ecologistes europeus ho han decidit aquest dimecres per unanimitat en una reunió, segons confirmen a l’ACN fonts pròximes a la trobada. Segons aquestes, quan el grup va rebutjar l’entrada dels tres eurodiputats de JxCat es va pactar a canvi el seu vot en contra del suplicatori. De totes maneres, a la reunió no hi ha hagut cap discrepància al respecte. D’altra banda, els Verds/ALE també s’han compromès internament a intentar “convèncer” a eurodiputats d’altres grups polítics per unir-se al bloc opositor contra la retirada de la immunitat.

Fonts parlamentàries apunten que la votació final del suplicatori al ple de l’Eurocambra es podria fer el pròxim dimecres 10 de març, però encara s’ha de concretar l’agenda oficial. Un total de 705 eurodiputats s’hauran de pronunciar sobre la petició del Tribunal Suprem d’aixecar la immunitat als tres independentistes.

Els ecologistes i l’ALE conformen una agrupació parlamentària de coalició al Parlament Europeu on són la cinquena força política amb 73 eurodiputats. La seva posició contrària al suplicatori se suma a la ja expressada per l’Esquerra Unitària Europea (GUE/NGL), que ja va anunciar la setmana passada el seu vot en contra. Aquest grup compta amb 39 eurodiputats.

Per contra, fonts del Partit Popular Europeu (187 eurodiputats) i dels liberals de Renovar Europa (97 eurodiputats) asseguren que la posició és favorable a aixecar la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí, si bé no tenen previst discutir internament sobre el sentit del vot. Els socialistes europeus (175 eurodiputats) per ara tampoc preveuen debatre la seva posició com a grup, segons fonts del grup.

Posició dels Verds/ALE

Segons fonts pròximes a la reunió d’aquest dimecres, els ecologistes defensen la seva oposició al suplicatori tant a nivell “legal” com “polític”. D’una banda, qüestionen la legitimitat del Tribunal Suprem per reclamar l’extradició dels tres independentistes arran de la decisió de Bèlgica sobre el cas de l’exconseller Lluís Puig. Per l’altra, volen que s’aturin aquests casos perquè pugui prosperar “un diàleg polític” entre Catalunya i Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres