Política

Sàmper: “D’ordre públic, n’hi ha d’haver. De Brimo, n’hi ha d’haver”

El conseller confia que “l’aire” que es doni amb les noves restriccions ajudarà a reduir la “tensió social”

Admet que si li ho demanen repetiria en el càrrec “per acabar els projectes”

El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha confiat que “l’aire” que es doni a alguns sectors amb l’actualització de restriccions “col·laborarà a distensionar la tensió social”. En una entrevista a TV3 poques hores abans que el Govern anunciï les noves mesures de cara a dilluns, Sàmper ha avançat que de moment no s’ha tancat cap mesura de cara a Setmana Santa però ha demanat “cautela”. D’altra banda, en ser preguntat per si repetiria al capdavant de la conselleria quan es formi al nou Govern, Sàmper ha admès que si li ho demanen li agradaria “poder acabar els projectes” començats. Tot i així ha recordat que no forma part de les negociacions i ha dit que està “a disposar”.

Sàmper també s’ha referit a les crítiques a les actuacions dels Mossos en els recents aldarulls i al debat sobre una reforma del model d’ordre públic. El conseller ha insistit que d’ordre públic “n’hi ha d’haver” perquè si no l’ordre públic el farien agents que no estarien preparat. Ha remarcat que el debat sobre el model és “urgent” però ha demanat no posar-lo sobre la taula durant les negociacions ni mentre hi ha polèmica per la seva actuació, sinó que creu que s’hauria de tenir al Parlament i amb experts.

Sàmper ha insistit que els episodis viscuts al carrer en les protestes pro-Hasel “són violència” i ha respost als sectors empresarials com Foment del Treball que li demanen actuar “sense complexos” que “ja ho ha dit 15 o 16 vegades”. El conseller ha remarcat que Interior intenta fer un paper “d’equilibri” entre empreses i manifestants i ha retret a Foment que “ells no són aquest equilibri”. A més, ha apuntat que la policia ha fet “la feina que ha de fer i l’ha fet bé” i ho demostra, segons creu, que ja fa tres dies que no hi ha manifestacions.

D’altra banda, en relació al debat sobre l’ús bales de foam que les investigacions indiquen que van fer perdre un ull a una manifestant, Sàmper ha admès que els protocols que en regulen l’ús haurien de ser públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia