Política

Els presos polítics de Lledoners asseguren que la justícia espanyola no els farà defallir

Reaccionen a la decisió del jutjat de vigilància penitenciària

La decisió del jutjat de vigilància penitenciària ja ha obtingut resposta dels presos polítics de Lledoners.

El president d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reaccionat a través d’una piulada a la retirada del tercer grau penitenciari que ell i els presos independentistes de Lledoners tenien fins ara. Al tuit, Junqueras assegura que ja sap que “la justícia espanyola no s’aturarà mai”. “Nosaltres tampoc i continuarem treballant incansablement per la llibertat, la justícia social i la república catalana”, afegeix, tot demanant als independentistes que no es donin per vençuts. “No defalliu perquè nosaltres no ho farem”, assegura.

“Ens treuen el tercer grau. Ens ho acabem de comunicar. De nou ens tanquen a la presó. No ens faran callar ni renunciar a seguir treballant per construir un país independent, plenament lliure, democràtic i pròsper. Seguim sense defallir. Llum als ulls i força al braç!”. Aquesta és la reacció del secretari general de JxCat, Jordi Sànchez. El vicepresident de JxCat Jordi Turull ha reaccionat a Twitter després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners: “Avui de nou i més fort que mai, perquè no ens podran empresonar els ideals i el compromís amb l’objectiu”.

“Ens tornen a tancar completament, el cos els demanava ser coherents en la seva línia repressiva. El forat que l’Estat cava a la democràcia és cada dia més profund i irreparable”. És la reacció de l’exconseller Raül Romeva (ERC) a Twitter .

“Ni penediments, ni tercer grau: des de l’exili, la presó o a peu de carrer mai deixarem de lluitar, mai. Sempre endavant!”. És la reacció del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a Twitter després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el dret del tercer grau als set presos independentistes de Lledoners, a petició de la Fiscalia. El vicepresident de l’entitat cultural, Marcel Mauri, també ha opinat a la xarxa: “La repressió no s’atura. La fiscalia del PSOE segueix amb la mateixa voluntat de persecució política”. Quan deien ‘passar pàgina’ volien dir ‘torneu a la presó’. Seguirem lluitant per l’amnistia de tots els represaliats. Seguirem lluitant per assolir la independència”, ha afegit Mauri.

L’exconseller d’Interior Joaquim Forn ha carregat contra la “voluntat d’escarment” que veu en els tribunals després que el jutjat de vigilància penitenciària li hagi retirat el tercer grau penitenciari, com també ha fet amb la resta de líders independentistes empresonats a Lledoners. “Ens correspondria de forma natural si no fóssim el que som, presos polítics”, ha assegurat a Twitter . Forn ha agraït el suport rebut i ha criticat que la justícia “de nou es mostra implacable”.

L’exconseller condemnat per l’1-O Josep Rull ha afirmat que “no es penediran de tenir unes idees legítimes i nobles defensades pacíficament”. “I no ens rendirem mai”, ha afegit a través del seu compte de Twitter després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi anul·lat el tercer grau als presos de Lledoners. L’exconseller ha argumentat que “l’esperança és més poderosa que la por”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona