Política

ERC adverteix el govern espanyol: “Si segueixen així ho acabaran celebrant a casa seva, i no a Moncloa”

Rufián recorda als membres de la coalició que els seus vots són imprescindibles per a la governabilitat

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha recordat aquest dimarts La Moncloa que ERC és “imprescindible per a la governabilitat” i es “cansa” i està “farta” de veure com el govern espanyol no utilitza el BOE i el Consell de Ministres per resoldre políticament el conflicte. Ha fet aquestes manifestacions després que un jutge hagi revocat el tercer grau als presos independentistes i de veure com el ministeri d’Exteriors ha celebrat com una victòria la decisió del Parlament Europeu d’aixecar la immunitat parlamentària a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. “Si segueixen així ho acabaran celebrant a casa seva, i no a Moncloa”, ha advertit.

Rufián ha criticat que el govern espanyol celebri la decisió del Parlament Europeu i ha recordat que el fet que s’entossudeixi a “perseguir una idea” a nivell judicial no farà que baixi el percentatge d’independentistes.

Pel que fa a la revocació del tercer grau dels presos, ha recordat que segons les enquestes si es repetissin eleccions ERC aconseguiria com a mínim el mateix nombre d’escons al Congrés, i és una formació “imprescindible” per a la governabilitat “o no” de l’Estat.

“La nostra aposta per la política i el diàleg és granítica, però cansa, cansa veure que aquest govern, sobretot alguns dels seus components, fa tuits molt bonics de denuncia de la situació, però té el BOE i la via de la política cada dimarts” al Consell de Ministres.

Segons Rufián, el govern espanyol podria solucionar ja entre altres coses “que hi hagi demòcrates a la presó de forma salvatge i injusta” i “ no ho fa perquè no vol”. Tot plegat, ha dit, “afarta”.

“Si segueixen així ho acabaran celebrant a casa sevan i no a Moncloa”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia