Política

Illa insisteix que està “disposat” a presentar-se a la investidura

El cap de llista socialista trasllada a Borràs que es vol sotmetre’s al debat i recorda que van ser la força més votada el 14-F

El candidat del PSC defensa que es pot evitar “la repetició d’un fracàs” i reivindica que hi ha “una alternativa” que ell pot liderar

El cap de llista del PSC a les eleccions al Parlament del passat 14 de febrer, Salvador Illa, ha reiterat aquest dimecres que continua disposat a presentar-se a la investidura i ha insistit que hi ha una “alternativa” a un nou govern independentista.

Així ho ha traslladat a la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, en la trobada que han mantingut en el marc de la ronda de contactes per la investidura, que ha acabat aquest migdia. Illa ha explicat en una roda de premsa posterior que ha manifestat a Borràs la seva “disponibilitat” per sotmetre’s al debat d’investidura i ha recordat que la seva candidatura té “la legitimitat” d’haver guanyat en vots el 14-F, tot i que ha admès que a hores d’ara només té assegurat el suport dels diputats del seu grup.

De fet, Borràs ha comparegut al mateix temps que ho feia Illa per anunciar que proposarà el candidat d’ERC, Pere Aragonès, com a candidat a la investidura.

Però malgrat que la via de l’acord entre les forces independentistes (ERC, JxCat i CUP) parteix com la més viable numèricament, el socialista ha defensat que “Catalunya mereix molt més” i ha assegurat que “es pot evitar la repetició d’un fracàs”, en al·lusió al darrer govern de coalició de Junts i ERC.

En aquest sentit, ha afirmat que el Parlament que ha sorgit de les eleccions del 14-F és “un reflex del que van votar els catalans”. I Illa interpret aquest vot com “d’esquerres i favorable al retrobament, un vot per engegar Catalunya després de 10 anys de decadència”. “Hi ha una alternativa i estic disposat a construir-la”, ha reivindicat.

Illa ha expressat la seva “preocupació” perquè, segons ell, “aquestes no són les prioritats de part de les forces polítiques d’aquest país”. El candidat socialista ha advertit que les negociacions entre els independentistes són “presoneres” de la CUP i de JxCat, formacions a les quals ha acusat d’apostar “pel camí fàcil i alhora el més costós per al país, que és el camí del bloqueig i la paràlisi”.

I és que segons ell, “no es pot ser president de Catalunya a qualsevol preu, donant l’esquena a Seat o no donant suport als mossos”, en referència als independentistes.

Preguntat sobre si han canviat els suports amb els quals comptaria en una hipotètica investidura si en algun moment Borràs el proposés més endavant, Illa ha apuntat que té el suport dels 33 diputats del PSC i que alguns altres partits “s’han expressat” en el sentit de donar-li suport, en referència a Ciutadans. A més, ha afirmat els altres possibles candidats tampoc tenen assegurats més vots que els de les seus respectius grups. Finalment, ha reivindicat la seva legitimitat per presentar-se en ser la força més votada el 14-F.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona