Política

Compromís d’ERC amb Hasél per exigir-ne la llibertat

Una delegació dels republicans el visita a la presó el mateix dia que proposen que el classifiquin en segon grau

Pressió de divuit eurodiputats a Sánchez

Una delegació de càrrecs d’ERC va visitar ahir el raper Pablo Hasél a la presó de Ponent de Lleida, on està pres des del 16 de febrer per complir una pena de nou mesos per enaltiment del terrorisme, per mostrar-li la seva solidaritat i el seu compromís per exigir al govern espanyol que no el “deixi passar ni un dia més” a presó, segons va explicar l’eurodiputada Diana Riba. Acompanyada per la senadora Sara Bailac, el diputat al Parlament de Catalunya Pau Morales i la portaveu nacional del Jovent Republicà, Kènia Domènech, Riba va explicar que la trobada va servir per parlar de com es pot “treballar conjuntament per visibilitzar el seu empresonament i denunciar les vulneracions de la llibertat d’expressió” a Espanya.

La visita es va produir el mateix dia que la junta de tractament de la presó de Ponent de Lleida va proposar classificar inicialment Hasél en segon grau i només amb dret a permisos puntuals, fins que en un termini màxim de dos mesos el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima decideixi la classificació definitiva.

També ahir van sortir del mateix centre penitenciari els dos joves que van ser detinguts per atemptat a agents de l’autoritat, desordres, resistència i desobediència els dies 16 i 27 de febrer a Lleida durant les protestes per l’empresonament de Hasél. Va ser sis dies després que la caixa de solidaritat va cobrir les fiances de 10.000 euros.

Eurodiputats el volen al carrer

Fins a divuit eurodiputats han signat un manifest adreçat al president espanyol, Pedro Sánchez, en què exigeixen l’alliberament del raper. La iniciativa l’han impulsada les ONG Freemuse i PEN Català i tenen els suport dels grups d’esquerra i els verds i de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, va explicar que el manifest s’afegeix a la proposta d’Amnistia Internacional de demanar una reforma del Codi Penal per eliminar els delictes d’enaltiment del terrorisme i d’injúries a la corona, com ja passa en altres estats de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia