Política

Nuet veu la sentència del Suprem com un “càstig” al diàleg i la política

“Si els parlaments han de fer el que dicti el Suprem i el Constitucional, no cal que hi hagi eleccions”, diu el diputat

El diputat d’ERC al Congrés Joan Josep Nuet veu la sentència del Tribunal Suprem que l’inhabilita durant vuit mesos com un “càstig” al diàleg i la política”. En declaracions a ’Planta Baixa’ de TV3, Nuet considera que amb aquesta decisió “queda tocada la democràcia”. “Si el que hem de fer als parlaments és el que dictamini el Suprem i el Constitucional, no cal que hi hagi eleccions, posem els jutges als parlaments i ja està”, ha argumentat. Nuet, que formava part dels comuns com a membre de la Mesa del Parlament durant la tardor del 2017, veu la sentència com un “pas enrere històric per a la democràcia i una involució”.

Nuet ha dit que la sentència no és cap premi malgrat les “bones paraules” i que es tracta d’un “càstig” al parlamentarisme i a la política. En aquest sentit, explica que com a diputat del Parlament va fer política intentant punts d’acord entre independentistes i no independentistes i, segons ha afegit, el Suprem ha sentenciat que “només es poden acatar els seves ordres i que no es pot fer política”.

En aquest context, ha conclòs que les “bones paraules” de la sentència “no poden maquillar” el pas enrere que significa la decisió judicial per a la democràcia.

Nuet, que haurà de deixar la seva acta com a diputat d’ERC, ha qualificat de “barbaritat” la manera com el Suprem ha fet avui pública la seva sentència. I és que s’ha filtrat abans als mitjans de comunicació abans que es notifiqués formalment. Nuet ho considera un “avís per a navegants” del tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia