Política

Un bus de l’ANC reclamarà pel Barcelonès un govern que faci efectiva la independència

L’entitat reivindica que la fita del 52% de vots sobiranistes legitima la secessió

Demana “acció independentista” al futur govern, sigui de coalició o no

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha habilitat un autobús que recorrerà el Barcelonès per reclamar un govern que respongui a la majoria independentista i que faci possible la secessió de Catalunya en el proper mandat. La iniciativa, de les assembles territorials de l’ANC al Barcelonès, es presentava ahir davant la seu nacional de l’entitat, amb la intenció que recorri fins al dia 22 les ciutats de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs i l’Hospitalet de Llobregat, però amb l’objectiu que altres territorials del país agafin posteriorment el relleu.

El Vallès, el següent

De fet, ja està previst que a partir de Sant Jordi el bus recorri el Vallès Occidental per Terrassa, Sabadell, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Matadepera i Sant Cugat del Vallès.

El Bus per la Independència mostra diverses imatges serigrafiades amb el “52%”, el percentatge majoritari de vots que l’independentisme va aconseguir en les eleccions del 14 de febrer, comptant-hi també els sufragis del PDeCAT, tot i que no ha obtingut representació parlamentària. “Som el 52%. Ara, república catalana” i “52% en vots, 74 escons: independència ara!” són els missatges que anuncia l’autobús.

“Acció independentista”

L’ANC reclama la formació d’un govern que doni resposta a aquesta majoria i que faci “front a la urgència social i nacional”, però també “acció independentista”. El vicepresident de l’entitat, David Fernàndez, explica que l’objectiu de la campanya és reclamar un govern que faci “efectiva la independència” en aquest proper mandat. L’entitat no es vol pronunciar sobre com ha de ser el futur executiu i, de fet, Fernàndez afirma que “no els importa” si està format per un, dos o tres partits, sinó que es faci un pas cap a la secessió.

LES FRASES

Són negociacions que avancen, però que tenen dificultats. Volem ajudar perquè arribin a bon port
David Fernàndez
vicepresident de l’anc
Que facin el govern que vulguin. El que volem és que s’avanci cap a la independència
Adriano Raddi
coordinador de l’ANC de la Barceloneta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia