Política

Unes 150 persones es manifesten a Perpinyà per reivindicar la catalanitat de la ciutat

Els participants reclamen que el canvi de lema de la ciutat se sotmeti a referèndum

Denuncien que l’alcalde d’ultradreta, Louis Aliot, va modificar ‘La Catalana’ per ‘La Radiant’ de manera unilateral, “sense consultar-ho a ningú”

Unes 150 persones s’han manifestat aquest dissabte pel centre de Perpinyà per reclamar que el canvi de lema de la ciutat se sotmeti a un referèndum.

Els participants han sortit al carrer per “reivindicar la catalanitat” de la ciutat i alertar que l’alcalde ultradretà, Louis Aliot, “vol que s’oblidi”.

I és que el batlle va canviar el fins ara lema de la ciutat, La Catalana pel de La radiant. Aliot va argumentar que el municipi estava “ancorat en la seva identitat catalana”.

Els concentrats han acusat Aliot de voler fer desaparèixer els signes d’identitat de Perpinyà de forma unilateral i exigeixen un referèndum perquè els ciutadans puguin dir si ho volen o no.

“El senyor Aliot no ens ha de dir qui som o qui no som. Ens treu la nostra identitat”, ha denunciat Jordi Vera, coordinador del partit Oui au Pays Catalan, convocant de l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia