Política

El Suprem reenvia al TSJC la causa contra Borràs quan era directora de l’Institució de les Lletres Catalanes

L’actual presidenta del Parlament va deixar l’acta de diputada al Congrés al març

El Tribunal Suprem ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la causa oberta contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau a l’administració, ja que ha deixat de ser diputada al Congrés. El Suprem va acordar l’obertura de procediment a Borràs el 17 de desembre de 2019 després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona que apuntava que Borràs hauria trossejat diversos contractes per poder adjudicar-los a un conegut seu quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Ara, un cop acreditada la baixa en la condició de diputada del Congrés i per tant la pèrdua de la condició d’aforada de Laura Borràs, sense que s’hagi procedit a l’obertura de judici oral, la sala explica que ha perdut la competència per conèixer dels fets imputats tant a la persona fins ara aforada, com d’Isaías Herrero Florensa, a qui va estendre la seva competència, i cal remetre testimoni de totes les actuacions al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia