Política

L’independentisme afila l’argumentari de cara a l’1 de maig

L’ANC i la Intersindical pregonen l’impacte socioeconòmic d’una república

Faran actes delimitats pel dia del treballador

A les portes del Primer de Maig, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Intersindical-CSC van presentar ahir una campanya, batejada amb el nom d’Alcem-nos, que té com a propòsit difondre, i falcar, els arguments de caràcter econòmic i social a favor de la independència. Unes tesis que, en resum, se sintetitzen en el missatge que assolir un estat propi és la millor recepta per disposar dels instruments necessaris per fer front a un context recessiu tan extraordinàriament sever com el que s’ha generat arran de la pandèmia. “És molt important, com ja vam fer en l’anterior crisi, que l’independentisme tingui un discurs propi en l’àmbit econòmic i social en aquest context de crisi”, va sintetitzar la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie. Per redundar en la idea, el secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, hi va afegir que en la situació actual “cal una resposta catalana a la crisi per fer front a l’emergència que viu el país”, i que ha de partir de propostes com ara aturar els desnonaments, establir una renda bàsica universal, reduir la jornada laboral i regular la situació de les persones migrades que han arribat a Catalunya. Precisament aquestes demandes es condensen en un manifest que porta per títol Alcem-nos, per la república dels drets socials, i que ha estat una de les primeres concrecions de la campanya, juntament amb l’activació d’una plana web – alcem-nos.cat .

L’1 de maig és una data cabdal en aquesta estratègia de les dues organitzacions per difondre aquest relat. Partint de la certesa que les restriccions sanitàries continuaran vigents i que, per tant, no serà possible fer grans manifestacions, es programarà una agenda d’actes pròpia que consistirà a fer petites concentracions, al matí i amb inscripció prèvia, disseminades arreu del territori. Un format que recordarà, i molt, el de l’última Diada.

Primers noms de suport a la iniciativa

El manifest que condensa l’objectiu de la campanya ja ha començat a rebre les primeres adhesions en forma de signatures. Entre aquestes, hi ha les de Lluís Llach, l’exvicepresident del govern Josep-Lluís Carod-Rovira, les exdiputades Mireia Boya i Gabriela Serra, els exdiputats Albano Dante-Fachin i Antonio Baños, Blanca Serra i Carles Castellanos, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia