Política

El Partit Comunista cubà fa el relleu de Raúl Castro

El VIII Congrés del Partit Comunista de Cuba (PCC), que s’espera que suposi el comiat polític del primer secretari de la formació, Raúl Castro, va començar ahir a l’Havana. Castro, de 89 anys, i el que previsiblement serà el seu successor al capdavant del partit únic, l’actual president de Cuba, Miguel Díaz-Canel, lideren el congrés de quatre dies a què assisteixen delegats de tot el país.

La trobada marcarà l’anunciat comiat de Raúl Castro com a primer secretari de l’organització i el nomenament en aquest càrrec de Díaz-Canel. També s’esperen relleus d’altres veterans històrics que romanen en la direcció, entre els quals podria haver-hi el número dos del PCC, Machado Ventura, i l’ascens a la direcció de dirigents nascuts després de la Revolució de 1959.

No obstant això, els dirigents cubans i els mitjans estatals han remarcat que el congrés garantirà la “continuïtat històrica” del sistema de partit únic i economia socialista centralitzada que impera a Cuba des de fa més de sis dècades.

El Congrés analitzarà també els resultats de les reformes econòmiques plantejades fa una dècada. L’anàlisi es farà enmig d’una greu situació econòmica, agreujada pel coronavirus i l’increment del desproveïment crònic d’aliments i productes bàsics, que han atiat el malestar de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia