Política

Calvo acusa Vox de ser el partit “de l’odi” pel cartell dels ‘mena’

“Vostès no haurien de tenir cabuda a la política”, assegura la vicepresidenta primera del govern espanyol

Marlaska adverteix Vox que Interior “vigilarà” que els menors no acompanyats “no siguin assenyalats per feixistes com vostès”

El cartell electoral de Vox que contraposa els suposadament 4.700 euros que costa el manteniment dels menors no acompanyats (mena) amb els 426 euros de pensió de “la teva àvia” ha enfrontat aquest dimecres el portaveu dels ultres, Iván Espinosa de los Monteros, amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, que els ha acusat de ser el partit “de la inhumanitat i l’odi”. “Vostès no haurien de tenir cabuda a la política d’aquest país”, ha dit Calvo, que ha recordat que Vox “ha assenyalant nens i nenes que venen al nostre país en situacions terribles, havent estat objecte de delictes gravíssims als trànsits”. Tot plegat en una sessió de control del Congrés dels Diputats marcada per la campanya madrilenya.

En comptes de retractar-se del cartell, Espinosa de los Monteros ha acusat el govern espanyol de “portar” els menors a l’Estat. “Els hauria de fer vergonya”, ha sentenciat.

Espinosa de los Monteros ha defensat el cartell assegurant que el càlcul dels 4.700 euros que atribueixen a la despesa de les administracions per cada ’mena’ s’ha fet “en base a documents oficials de la Comunitat de Madrid”. El govern espanyol, ha afirmat, diu que no té diners per als ciutadans, “però sí per als mena”.

En la seva resposta, Calvo li ha recordat que “els drets d’aquests nens no es pot contraposar a un discurs comptable i econòmic, sinó el del dolor i desemparament”. “Allà fora la immensa majoria dels compatriotes són homes i dones amb compassió, solidaritat i amb capacitat d’entendre els problemes del SXXI essent la potència econòmica del món que som i una gran democràcia europea, i els hauria de fer molta vergonya”.

Interior vigilarà Vox

El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha advertit aquest dimecres Vox que el Ministeri de l’Interior i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “defensaran els vulnerables”, i “estarem vigilant perquè a aquests menors no acompanyats (mena) i les persones amb diversitat de gènere, d’orientació sexual, ideològica, religiosa o de qualsevol mena no siguin assenyalats per feixistes com vostès”. Segons Marlaska, quan agents policials es posen l’uniforme, “es posen l’uniforme amb els valors constitucionals, i no amb els valors que vostès troben a faltar de fa més de 40 anys”, en referència al règim de Franco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia