Política

Albiach creu que JxCat segueix “humiliant” ERC: “Els catalans no ens mereixem aquest vodevil”

La presidenta d’En Comú Podem considera que els resultats de les eleccions a Madrid tindran efectes a nivell estatal

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, creu que Junts continua “humiliant” ERC en les negociacions per formar Govern. En roda de premsa des del Parlament, Albiach també ha criticar que el dirigent d’ERC, Pere Aragonès, no hagi complert “l’ultimàtum” de l’1 de maig. Ha avisat que ara no se’l prendran seriosament i que no es pot amenaçar amb el que un no està disposat a complir. “Els catalans no ens mereixem aquest vodevil”, ha conclòs. D’altra banda, sobre les eleccions a la Comunitat de Madrid, considera que els resultats tindran “efectes” a nivell estatal.

Albiach ha qualificat “d’incomprensible” que Aragonès posés un ultimàtum i que no l’hagi complert quan la situació “no ha canviat”. La líder dels comuns ha recordat que ahir mentre ERC deia que hi havia un “punt d’inflexió “ per argumentar que no s’aplicava el límit de l’1 de maig, Junts negaven que hi hagués canvis substancials en les converses. Tot plegat és, per a Albiach, un “preludi” del Govern i de la legislatura dels pròxims anys. I ha donat per fet que JxCat continuarà tenint la mateixa actitud.

Davant d’aquesta situació, ha insistit que hi ha una alternativa. “Tenim temps i no hi ha res perdut. Si Aragonès en algun moment decideix que vol ser el president de la transformació, allà estarem”, ha dit fent una oferta al qui va ser candidat d’ERC a les eleccions del 14-F. I, en aquest sentit, Albiach ha demanat als republicans “valentia i coratge” per deixar de permetre les “humiliacions” de Junts.

Pel que fa a la gestió de l’etapa posterior a l’estat d’alarma, que decau diumenge, Albiach ha destacat que s’ha d’escoltar els experts i que seria “important” que les actes del Procicat, òrgan on es prenen les decisions sobre restriccions, siguin “públiques i transparents”. També ha celebrat que s’hagi accelerat el procés de vacunació de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia