Política

El govern espanyol nomena Antón Costas president del Consell Econòmic i Social

L’executiu designa Maria Soledad secretaria general del CES

El Consell de Ministres prorroga dues mesures de suport a l’economia social que finalitzaven amb l’aixecament de l’estat d’alarma

El Consell de Ministres ha nomenat aquest dimarts Antón Costas president del Consell Econòmic i Social (CES) i Maria Soledad Serrano secretaria general del CES, un òrgan consultiu del govern espanyol en matèria socioeconòmica i laboral.

La vicepresidenta segona del govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la vicepresidenta tercera del govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, han donat el vistiplau als nomenaments després de les preceptives compareixences al Congrés dels Diputats i al mateix CES.

Costas és doctor en Economia i enginyer tècnic industrial. Ha estat professor titular i catedràtic de política econòmica de la Universitat Barcelona on, a part d’impartir la docència, ha portat a terme diverses investigacions sobre qüestions econòmiques, socials i laborals, les quals formen part de les funcions i activitats del CES.

Soledad és llicenciada en Dret per la Universitat de Saragossa i inspectora de Treball i Seguretat Social.

A més, l’executiu espanyol ha anunciat la pròrroga de dues mesures de suport a l’Economia Social que havien de finalitzar amb l’aixecament de l’estat d’alarma. Es tracta de la pròrroga, fins al 31 de desembre de 2021, dels Fons d’Educació i Promoció de les cooperatives per pal·liar els efectes de la Covid-19 i l’ampliació de 24 mesos més per obtenir la qualificació de Societat Laboral. El termini actual és de 36 mesos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia