Política

Salut obre la convocatòria per vacunar la població de 50 a 59 anys

Els nascuts entre el 1962 i 1971 rebran un SMS al llarg de les properes setmanes i també poden demanar cita al web vacunacovidsalut.cat

La vacunació es fa en els diferents punts habilitats arreu del país

Les persones nascudes entre el 1962 i 1971 ja poden demanar cita per rebre la vacuna contra la Covid-19.

El departament de Salut ha obert aquest dijous la vacunació per a la franja de 50 a 59 anys. La convocatòria es farà de manera esglaonada, començant per les persones més edat, en aquest cas les nascudes el 1962.

En un comunicat, Salut explica que en les properes setmanes enviarà missatges de text als telèfons dels usuaris (SMS) amb un enllaç a una aplicació que permet reservar el lloc, dia i hora per rebre el vaccí. Les persones d’aquest grup d’edat també poden demanar cita directament a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat. Si en el moment de fer la consulta no hi ha llocs ni dies disponibles, Salut aconsella tornar  a intentar-ho els dies següents per comprovar si hi ha nous horaris lliures.

El departament recorda que la campanya de vacunació avança en funció de les dosis de vacunes disponibles. Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-te ja estan complets, et recomanem que vagis entrant a l’aplicació durant els dies següents per comprovar nous horaris o disponibilitats.

La vacunació d’aquest grup –que en principi rebrà el preparat de Pfizer/BioNTech- es durà terme als diferents punts habilitats arreu del país, que funcionen de les 9 del matí a les 12 hores del migdia i de les 15 a les 19 hores de la tarda.

El dia de la vacunació cal facilitar la targeta sanitària individual (TSI), juntament amb el DNI, el NIE o el passaport. També cal presentar l’SMS del justificant de la programació de la cita enviat per Salut.

En aquest sentit, es recomana comprovar que les dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català. Aquesta informació es pot revisar al web de La Meva Salut.

Salut recorda que encara no es poden vacunar aquelles persones que no hagin nascut entre el 1962 i 1972, inclosos, excepte les que formin part d’alguna altra convocatòria vigent.

Tampoc poden inscriure’s en aquesta cita els qui hagin passat la Covid-19 els darrers 6 mesos, encara que tinguin de 50 a 59 anys. Aquestes persones es podran vacunar passat aquest període de temps.

Així mateix, els contactes estrets de pacients de Covid-19 hauran d’esperar a finalitzar l’aïllament corresponent per inscriure’s.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia