Política

Aragonès compareixerà al ple del Parlament que triarà els senadors

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, compareixerà dijous a la tarda al Parlament. Ho farà a petició pròpia, tot i que el PSC-Units, Cs i el PPC també li ho havien demanat. Així es va acordar en la reunió de la junta de portaveus d’ahir dilluns, que va fixar l’ordre del dia del ple de dijous. La jornada començarà amb la designació dels senadors autonòmics que representaran el Parlament a la cambra alta espanyola. Els candidats proposats pel PSC-Units, ERC i JxCat hauran passat abans dimarts per la comissió de l’Estatut dels Diputats, que n’avaluarà la idoneïtat. Un cop duta a terme la votació, es farà la sessió de control al govern en funcions i es debatran i votaran dues propostes de resolució. Fonts parlamentàries van explicar que també s’ha plantejat que dijous es constitueixi la Diputació Permanent, que és l’òrgan que substitueix el ple en dates inhàbils o sense activitat parlamentària –com ara els períodes de vacances o amb la cambra dissolta per convocatòria d’unes eleccions–. Tot i que la constitució de la Diputació Permanent coincideix amb el trencament de les negociacions entre ERC i JxCat per formar govern a dues setmanes que s’acabi el termini per investir president de la Generalitat, les citades fonts van aclarir que és un tràmit que caldria fer igualment un cop ha arrancat la legislatura. Aquest procediment es farà al marge del ple.

La sessió de dijous i previsiblement les que la seguiran seran de format reduït –amb aproximadament la meitat d’escons ocupats– i els diputats podran delegar els seus vots o bé exercir-los telemàticament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia