Política

El PDeCAT veu “molt a prop” una repetició electoral

Bel considera que ERC i JxCat ofereixen un espectacle “trist i lamentable” i pensen ja en la campanya

El portaveu del PDeCAT, Ferran Bel, ha advertit aquest dimarts que la possibilitat de repetició electoral “està molt a prop” perquè al seu entendre JxCat “no facilitarà” la investidura. Segons Bel, és un escenari “trist i lamentable” però “les declaracions de JxCat i ERC estan més pensades per a una campanya electoral que per a la consecució d’un govern”. En aquest context, ha apuntat que malgrat que no hi té “gens d’interès”, si es repeteixen els comicis el PDeCAT hi concorrerà i espera rebre vots fruit del “desengany” d’aquestes dues formacions polítiques.

“Estem en una situació de pandèmia, en un govern que l’antic president de la Generalitat va declarar esgotat fa 14 mesos, amb unes eleccions en pandèmia amb un 50% de participació, i totes les declaracions públiques de JxCat i ERC estan més pensades per a una campanya electoral que per la consecució del govern”, ha dit.

Per tant, segons Bel, “el que consideràvem una barbaritat inversemblant fa poques hores, en aquests moments li donem absoluta versemblança”, ha dit, i “que ningú tingui cap dubte, si hi ha eleccions el PDeCAT hi serà present”,

Bel també ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si vol “recomençar la legislatura” i acabar-la el 2023 “hauran de tenir en compte els socis i suports necessaris per arribar-hi i per tant “necessàriament hauran d’afrontar la situació a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia