Política

El 31,2% prefereix un govern de PSC, ERC i comuns i només un 5,7% vol un govern d’ERC en minoria, segons el CIS

El 23,2% dels enquestats aposta per una coalició independentista d’ERC, Junts i CUP

El 31,2% dels catalans prefereix un govern de coalició d’esquerres entre PSC, ERC i comuns. La segona opció seria un executiu independentista integrat per ERC, Junts i la CUP, mentre que només el 5,7% vol un govern d’ERC en minoria. Així ho indica una enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) a 3.735 catalans entre el 26 de març i l’1 de maig. És a dir, abans que ERC anunciés que deixava de negociar un govern de coalició amb Junts i apostés per governar en solitari davant la falta d’acord amb el partit de Jordi Sànchez i Carles Puigdemont. D’altra banda, el 12,7% manifesta que prefereix un govern del PSC en minoria amb acords variables.

Tot i les preferències, un 50,7% creu que s’acabarà produint un govern de coalició dels tres partits independentistes. I només un 9,2% augura un govern tripartit d’esquerres.

L’enquesta del CIS també pregunta sobre si s’hauria d’aprovar a Catalunya una llei electoral que garanteixi que els vots de les quatre circumscripcions (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) tinguessin un “pes proporcional” a la seva població a l’hora d’escollir els diputats del Parlament. Un 56,3% dels enquestats estan d’acord amb aquest tipus de llei i un 13,2% prefereix que el sistema segueixi com ara.

D’altra banda, gairebé la meitat dels enquestats, un 49,9%, són partidaris d’una reforma de l’Estatut perquè sigui quin sigui el resultat de les eleccions governi el partit que tingui més vots i escons, com es planteja als estatuts del País Basc i Astúries. Un 25,8% no és partidari d’aquest canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia