Política

ERC emplaça JxCat a donar suport a un govern en solitari

Els republicans insten Junts a “no allargar l’agonia” de les negociacions i investir Aragonès

Asseguren que estan oberts a “seguir parlant per a tots els pactes que facin falta” un cop hi hagi Govern

La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat JxCat “a complir amb la seva paraula” facilitant la investidura del candidat republicà Pere Aragonès i la formació d’un Govern en solitari d’Esquerra per després seguir negociant “sense la pressió d’una convocatòria electoral”. En un acte amb càrrecs locals celebrat aquest dissabte, Vilalta ha demanat a Junts que “no allargui l’agonia” de les negociacions per evitar una nova convocatòria electoral.

Vilalta ha advertit que, quan ja han transcorregut tres mesos des dels comicis, “estem en temps de descompte, ja que si en deu dies no s’ha investit Pere Aragonès es convocaran de forma automàtica noves eleccions”.

Són unes eleccions, ha advertit, “que no convenen a ningú”, perquè estant encara en situació de pandèmia augmenten el temps “de provisionalitat, d’incertesa i d’interinitat” en el govern de Catalunya.

Ha afirmat, en aquest sentit, que “segueix en peus la proposta honesta i sincera d’ERC per fer un Govern (en solitari) de forma immediata, amb el suport de la CUP i de JxCat i, si és possible, també amb els vots dels comuns”.

Es tracta, ha explicat Vilalta, de formalitzar la investidura de Pere Aragonès i evitar eleccions, quan la negociació amb JxCat no ha arribat a bon port, ha recordat, però la voluntat d’ERC és “deixar la porta oberta per seguir parlant i negociant sense la pressió d’una convocatòria electoral”.

Segons la portaveu republicana, “això ho podem fer, només cal complir amb la paraula donada, i per aquest motiu emplacem Junts a complir amb la seva paraula i a tenir el mateix sentit de la responsabilitat que ha tingut sempre ERC en els moments més crucials de la història del nostre país”.

“ERC -ha indicat- sempre s’ha posat davant quan calia per servir a aquest país i a la seva gent” i ha recordat que el seu partit va votar favorablement les investidures de candidats de l’espai convergent com Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra.

“Demanem ara aquest mateix sentit de responsabilitat a Junts a fi d’aconseguir desbloquejar aquesta setmana vinent la investidura de Pere Aragonès”, ha afirmat Marta Vilalta.

“Necessitem unes institucions al servei del país, de la gent i dels ajuntaments, i això ho saben molt bé els més de 360 alcaldes i més de 3.100 regidors d’ERC, però també els dels altres partits”, ha precisat.

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha advertit que Catalunya “diu prou perquè es posa en joc la construcció del país amb actituds que no són admissibles de bloqueig, de negació i de buscar petits interessos”.

“El país deuria estar molt per sobre de tot això, i per aquest motiu estem aquí -ha assenyalat Maragall-, per enviar el missatge que es requereix una aliança de fons entre el govern de la Generalitat i els ajuntaments”.

“No pot ser que, quan hi ha la pitjor crisi socioeconòmica dels últims trenta anys, estiguem discutint sobre el sexe dels àngels”, ha retret Ernest Maragall.

Segons aquest mateix líder municipal d’ERC, qüestions bàsiques com la reconstrucció post-covid, la transició energètica o la política d’habitatge requereixen “de la investidura immediata de Pere Aragonès com a president de la Generalitat, i si pot ser demà millor que demà passat, perquè ja portem massa temps esperant i tenint paciència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia