Política

En directe

ERC i Junts tanquen un principi d’acord per desencallar la investidura i formar un Govern de coalició

Els equips negociadors ultimen el text que durant aquest matí compartiran amb les seves executives

Els dos partits es comprometen a construir un govern que busqui reconstruir la confiança amb la ciutadania de Catalunya

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana tanquen un principi d’acord per desencallar la investidura de Pere Aragonès, formar un govern de coalició i evitar així l’escenari de la repetició electoral.

Els dos partits han arribat a un preacord aquest cap de setmana després de dues jornades de treball entre el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el coordinador Nacional d’Esquerra Republicana i candidat a la investidura, Pere Aragonès.

Els dos partits culminen, per tant, el treball iniciat per ERC amb el pacte d’investidura previ amb la CUP. A hores d’ara, l’acord s’està acabant d’ultimar per part dels equips negociadors i durant el matí els dos partits ho compartiran amb les seves executives.

Aquesta mateix migdia, Pere Aragonès i Jordi Sànchez oferiran una compareixença conjunta per donar detall del pacte.

Els dos partits demanen disculpes per haver allargat tant el tancament de l’acord i es comprometen a construir un govern que busqui reconstruir la confiança amb la ciutadania de Catalunya, la màxima confiança entre socis i amb la col·laboració i treball conjunt amb la CUP.

“L’objectiu no és altre que servir el país i la seva gent de la millor manera possible, governar per tothom i alhora poder avançar cap a l’objectiu comú de la independència en forma de República Catalana”, indiquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia