Política

Albiach titlla el nou govern de simple “canvi de cromos”

La presidenta del grup dels comuns creu que no hi pot haver canvi d’etapa amb un executiu que és “vell”

Reitera que Junts guanya poder amb la clau de la caixa

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, considera que aquesta legislatura no suposa una nova etapa, com la va qualificar l’encara candidat Pere Aragonès, sinó un simple “canvi de cromos” i va defensar el no en la votació, malgrat la petició d’Aragonès d’una abstenció dels comuns.

Albiach es va mostrar molt crítica amb el govern de coalició signat entre ERC i Junts, i més després que el seu grup intentés arribar a un pacte amb els republicans quan durant 40 hores Aragonès optava per governar en solitari. Per Albiach, en canvi, aquesta nova etapa a què es refereix Aragonès només és una “pròrroga d’un govern zombi” que s’ha arrossegat en els últims anys. “No és el que Catalunya es mereix”, hi afegia. “Podíem tenir un canvi d’etapa i una majoria progressista governant. Arribava per fi la possibilitat d’un canvi. No hi pot haver un canvi d’etapa si no hi ha un canvi de govern”, insistia la líder dels comuns al Parlament. Albiach considera que perquè hi hagi una nova etapa cal canviar acords, dinàmiques i polítiques i això torna a estar molt lluny. De fet, per Albiach aquest és el govern de la “resignació”, no és un govern “volgut”, sinó que està fet a “contracor” i, per tant, és “impossible que generi il·lusió”.

Els comuns també van admetre ahir que els va sorprendre que fos precisament la CUP la que sortís “al rescat” d’un govern d’ERC i Junts. “El que és clar és que a nosaltres no ens trobaran en el processisme”, va etzibar a la CUP en resposta a la petició de suport que els havia fet la diputada Sabater. Albiach també va ser crítica amb el paper del PSC i del seu candidat, Salvador Illa, per haver posat els seus vots en una “vitrina”.

La pressió, sense èxit, per l’abstenció dels comuns

“Nosaltres som les del referèndum i les del diàleg, sempre, ara, abans i demà. Sempre, no com altres que han anat canviant”, etzibava la diputada i presidenta del grup dels comuns al candidat Aragonès quan aquest els va reclamar l’abstenció per tal de poder forjar acords en el futur. Els comuns, però, no van fer cas de la petició a la qual també s’havia sumat la CUP minuts abans i, tal com havien anunciat, el seu vot va ser contrari a la investidura d’Aragonès. També es va dirigir als anticapitalistes. “S’equivoquen d’adversari si creuen que l’adversari som nosaltres i no un govern amb Junts”, va retreure Albiach a la diputada cupaire Dolors Sabater després de valorar les polítiques de Podem a l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona