Política

El Govern es persona al recurs d’inconstitucionalitat del govern espanyol contra la llei de protecció del litoral

La normativa, aprovada pel Parlament el juliol de 2020, garanteix als municipis la regulació i gestió de les platges

El Govern ha anunciat aquest dimarts que es personarà al recurs d’inconstitucionalitat que va presentar el govern espanyol contra dos articles de la Llei de protecció i ordenació del litoral, una normativa aprovada pel Parlament el juliol de 2020 i que incrementa les competències dels ajuntaments en la gestió de les platges.

Els dos articles impugnats –el 20 i el 30– regulen la possibilitat que els ajuntaments atorguin les autoritzacions per a activitats en les platges, sempre que estiguin previstes en els seus plans d’ús del litoral i hagin estat aprovats prèviament per la Generalitat. Segons el Govern, la llei vol “reforçar” el paper dels ajuntaments pel que fa a la regulació i gestió de les platges i agilitar els terminis administratius.

Per altra banda, el Govern defensa que la llei permetria resoldre la manca de figures pròpies per ordenar el domini públic marítim i terrestre, tant en l’àmbit català com l’espanyol. En aquest sentit, la normativa regula la creació de noves eines d’ordenació i gestió de la costa a escala territorial i municipal, com ara plans d’usos del litoral i les platges. “Aquestes eines permetran gestionar un àmbit especialment sensible i sotmès a nombroses pressions, afavorint el desenvolupament sostenible d’un espai estratègic per al país”, assegura la Generalitat.

A més, la llei preveu deixar en mans dels ajuntaments l’ordenació dels serveis de temporada de les platges, la regulació dels serveis de vigilància i salvament i l’accessibilitat i les instal·lacions que tindrà cada tram de platja. Està previst que la seva vigència sigui de cinc anys, per tal que la regulació no es limiti als períodes de temporada, sinó que es projecti durant tot l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia