Política

Podem oficialitza aquest cap de setmana el relleu d’Iglesias per Belarra a la Vistalegre IV

Pablo Iglesias no serà present a l’Assemblea

Podem celebra aquest diumenge la IV Assemblea Ciutadana al palau de Vistalegre de Madrid, on previsiblement es formalitzarà el relleu del dimitit Pablo Iglesias per la nova secretària general del partit, Ione Belarra. Els 130.000 inscrits de la formació elegeixen telemàticament des de diumenge passat i fins dissabte entre tres llistes. La continuista de Belarra incorpora a Irene Montero, Jaume Asens, Rafa Mayoral, Noelia Vera, Nacho Álvarez, Juanma del Olmo i Isa Serra. Les altres dues són la del crític Fernando Barredo, i la del regidor de San Lorenzo del Escorial Esteban Tettamanti. Pablo Iglesias no serà present al tancament presencial de l’Assemblea.

Podem materialitza el relleu d’Iglesias, que havia estat reelegit com a secretari general de la formació fa només un any però que va abandonar la política –després de fer el mateix amb la vicepresidència del govern espanyol- la nit del 4 de maig a Madrid, després del fiasco de les eleccions madrilenyes on la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, va obtenir una àmplia victòria que li permetrà governar amb Vox. Iglesias no serà present al tancament de l’Assemblea. Segons va apuntar el portaveu parlamentari de Podem, Pablo Echenique, per no “tutelar” el canvi ni la nova direcció. Tampoc hi assisteix la seva substituta com a màxima representant de la coalició al govern espanyol, Yolanda Díaz, que no és militant de Podem, sinó del PCE. El mateix Echenique ha avançat aquest divendres que té intenció de deixar la política en breu.

L’Assemblea comença formalment dissabte amb la presentació de les tres candidatures: ‘Nuevo Impulso’, del crític Fernando Barredo; ‘Un Podemos Horizontal’ d’Esteban Tettamanti, i ‘Crecer’, la de Belarra. Posteriorment, al llarg del dia, se celebraran ponències sobre feminismes, municipalisme, sostenibilitat, salut mental, joventut, estat del benestar, drets humans, pluriculturalitat i República, medi rural i com combatre la ultradreta. Diumenge és el torn de la presentació de resultats i del discurs de la nova secretària general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona