Política

El Consell per la República i l’ANC reivindiquen l’1-O

L’entitat veu una operació per tallar la via unilateral, rebutja la visió d’Oriol Junqueras i Jordi Sànchez i reafirma de nou que la DUI s’ha de fer efectiva

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) rebutja la visió que els dirigents d’ERC, Oriol Junqueras, i Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, tenen de l’estratègia independentista actual i del paper del referèndum de l’1-O i ahir feia públic un comunicat en què alerta d’una “operació d’estat” per debilitar la via unilateral en les pròximes “setmanes i mesos” en què demana mobilització ciutadana per impedir-la. En resposta a la visió del líder d’ERC sobre la inviabilitat i inconveniència de la ruptura unilateral i la consideració de l’1-O com un instrument de negociació per part del líder de Junts, l’ANC recorda que les seves bases van fer seu el referèndum perquè es va dir que el resultat seria vinculant i es declararia la independència en cas de guanyar-lo. L’entitat manté que l’1-O “el poble de Catalunya” va aconseguir una “victòria èpica i radicalment democràtica contra l’Estat” i demana fer “com més aviat millor” una declaració d’independència efectiva. Conclou que renunciar a la unilateralitat és “renunciar a la independència” en el marc de l’Estat, que recorda que va aplicar el 155 i va empresonar Jordi Cuixart i Jordi Sànchez mentre el Parlament acceptava suspendre la DUI en nom del diàleg.

El govern del Consell per la República també va reaccionar amb un manifest on assegura que l’1-O el poble de Catalunya va assolir “la victòria democràtica més gran que hagi pogut protagonitzar des del retorn de l’exili del president Tarradellas”. Insisteix que va ser possible gràcies a 2,3 milions de persones que van fer “el primer referèndum d’autodeterminació, convocat i organitzat pel Govern de la Generalitat i aprovat per llei del Parlament de Catalunya”.

Puigdemont fa costat a Sànchez

El president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha fet costat al secretari general, Jordi Sànchez, després que es fes públic un manifest anònim que en demana la dimissió, una petició a la qual ahir també s’afegia Reagrupament, el grup que va concórrer a les eleccions amb Junts. Segons informa Efe de fonts de l’entorn del president, divendres Puigdemont es va reunir per videoconferència amb Sànchez davant el malestar per l’impuls d’aquest “manifest anònim” que Puigdemont hauria deixat clar que “no busca el bé de Junts per Catalunya”. Les crítiques són legítimes, però s’han de fer a la direcció i en el marc del partit i no des de l’anonimat, sosté Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona