Política

Poca gent en la recollida de signatures contra els indults impulsada pel PP a Barcelona

Només unes desenes de persones han acudit a la crida del partit coincidint amb la manifestació de Madrid

Unes desenes de persones han secundat la recollida de signatures organitzada aquest diumenge pel PP contra els indults als líders independentistes i “a favor de la convivència, la concòrdia i l’estat de dret”. La campanya va arrencar fa quinze dies a les seus del partit, i avui s’ha traslladat al carrer coincidint amb la manifestació per la mateixa causa que se celebra aquest migdia a Madrid. A la plaça d’Espanya han estat pocs els ciutadans que s’han apropat a signar el document. El vicesecretari d’organització del PP a Catalunya, Miguel Ángel Ochoa, ha dit no obstant això que la iniciativa és “en defensa dels milions de catalans que respecten la llei”. Ochoa ha dit que no es pot “premiar aquells que amenacen amb tornar a delinquir”.

El PP ha convocat a Barcelona i a diverses capitals de província de tot l’Estat punts de recollida de signatures que són, en la seva literalitat, “en defensa de la Constitució, la Justícia i la igualtat de tots els espanyols” i “a favor de la convivència, la concòrdia i l’estat de dret”. El document, que cal signar amb noms i cognoms, DNI, correu electrònic i telèfon mòbil, demana l’adhesió contra “els indults del govern de Pedro Sánchez als condemnats per sedició i malversació”.

En realitat, la campanya de signatures contra els indults va arrancar ja fa deu dies arreu de l’Estat, amb punts físics repartits pel territori, a les seves seus i també en línia. Però a Barcelona encara no s’havia instal·lat cap punt a la via pública (sí a la seva seu) fins aquest matí, amb una taula que el partit ha situat a sota de les torres venecianes de la plaça d’Espanya entre les dotze i la una del migdia.

Durant aquesta hora han estat pocs els qui s’hi han apropat. No més d’algunes desenes de persones. Entre els militants que han organitzat la parada hi havia un càrrec del partit, el vicesecretari d’organització del PP a Catalunya, Miguel Ángel Ochoa. El dirigent ha declarat que “han vingut per defensar la concòrdia i la convivència dels catalans” i ha fet referència a “aquells milions de catalans que respecten la llei i no volen un nou procés”.

Sense acceptar preguntes dels periodistes, Ochoa ha argumentat que la campanya de signatures contra els indults s’ha activat perquè “és molt greu premiar aquells que amenacen amb tornar a delinquir i no es pot permetre en cap democràcia”. Sense “justícia i llei” no hi pot haver tranquil·litat a Catalunya; diem no als indults i sí a la justícia”, ha rematat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia