Política

Sànchez nega cap crisi interna a JxCat: “Ningú m’ha demanat la dimissió”

El secretari general de la formació diu que qui cregui que ell renuncia a la independència “o és ignorant o té mala fe”

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha explicat aquest dilluns que no se sent qüestionat internament i ha subratllat que ningú ha demanat la seva dimissió. “Que ningú pretengui obrir polèmiques al voltant de la meva persona ni de l’espai de Junts sobre el valor que dono a l’1-O”, ha assenyalat Sànchez després del malestar generat per la carta de resposta a Oriol Junqueras. En aquesta línia, ha manifestat que el partit està “absolutament unit, compacte i tanca files amb la independència i el sentiment i capital polític que representa la tardor del 2017”.

Sànchez ha remarcat que “alguns han volgut aprofitar de manera anònima una manipulació d’una expressió” que va utilitzar en la carta de resposta al president d’ERC. La frase que ha originat la polèmica ha estat en la què deia que l’1-O va ser concebut més per forçar una negociació que no pas per declarar la independència.

“Qui cregui que jo vaig contribuir renunciant a la independència o és molt ignorant o té molta mala fe”, ha continuat Sànchez, “la ignorància es perdona i la mala fe s’ha de superar”. El dirigent de Junts ha assegurat que en l’executiva celebrada aquest dilluns al matí hi ha hagut “unanimitat absoluta” i ha cridat a “conjurar-se” perquè el projecte no es vegi sobrevingut per les polèmiques que busquen “erosionar” l’espai.

Sànchez ha destacat que cap persona de l’executiva ni de l’estructura territorial ha demanat cap dimissió, i que tampoc hi ha hagut cap petició de dimissió des de fora. No obstant, el partit sí que ha rebut una dotzena de cartes crítiques en relació a aquesta polèmica. Des de dijous, s’han produït tres baixes i nou altes, “dades habituals”, segons el secretari general de la formació.

Així, ha explicat que en cap cas li ha passat pel cap deixar el càrrec perquè no ha tingut cap petició. I que s’ha sentit legitimat després de la votació de ratificació de l’acord de Junts i ERC sobre la formació de Govern: “Seria molt estrany que em sentís deslegitimitat davant un suport molt ampli”. “Hi ha un 17% [de les bases] que no eren partidaris de l’acord i es pot considerar que són crítics”, ha admès Sànchez, “però la democràcia té això, quan arrisques i prens decisions no pots acontentar a tothom”. I ha dit que a ERC no ho saben “perquè no van fer cap consulta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona