Política

Relleu al capdavant del govern a Girona

La republicana Laia Cañigueral substitueix Pere Vila com a delegada de la Generalitat a la demarcació

S’ha fet balanç de la feina feta i dels reptes futurs

Visita a Dolors Bassa, el primer acte oficial

El primer acte oficial de l’agenda de la nova delegada del govern de la Generalitat a Girona, la republicana Laia Cañigueral , nomenada ahir per acord de govern, era tota una declaració d’intencions: la visita a Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies (2016-2017), empresonada al centre penitenciari del Puig de les Basses a causa del judici pel procés independentista. Cañigueral és una persona molt pròxima a Bassa. “Per mi la Dolors Bassa és un referent, no només per les seves conviccions democràtiques i a favor del país, sinó també per la seva manera d’entendre la política”, destaca Cañigueral. Dolors Bassa, a través d’una piulada feta dimarts arran del nomenament, va felicitar Cañigueral: “Molt contenta. Tota la confiança en les seves aptituds i actituds per seguir endavant.” Per Laia Cañigueral, aquesta manera d’entendre la política de Bassa parteix del seu activisme social: “Sempre que ha exercit responsabilitats públiques ho ha fet essent molt sensible a aquestes qüestions socials, i sobretot ho ha fet amb voluntat d’entesa i consens a l’hora d’impulsar actuacions que ajudessin a millorar la vida de les persones.”

Valors republicans

Laia Cañigueral va destacar que assumeix el càrrec de delegada del govern “amb el compromís d’escoltar la ciutadania” i portant a terme polítiques públiques “que donin resposta a les necessitats de les persones”. La nova delegada de la Generalitat a les comarques gironines també va posar èmfasi en els valors republicans del govern amb l’objectiu d’apropar “la Generalitat republicana als gironins i gironines” i alhora reivindicant “la transformació social, ecologista, feminista i democràtica”. ERC recupera, amb el nomenament de Cañigueral, el govern de la Generalitat a Girona després que Jordi Martinoy en fos el delegat durant el segon tripartit (2006-2010). També és la segona dona a ocupar el càrrec, després de Pia Bosch (2004-2006).

Al matí, Laia Cañigueral i el fins ara delegat Pere Vila van escenificar el canvi de color polític al pati de les Magnòlies, a la seu de la Generalitat. En la reunió de traspàs, Cañigueral va agrair la feina feta durant aquests anys i va remarcar la importància de “fer el traspàs de forma rigorosa” ja que coincideix “amb el moment de recuperació econòmica i social” del país i de les comarques gironines. Cañigueral va voler transmetre el missatge que cal anar per feina: “És indispensable que els projectes, les iniciatives i les demandes del territori no quedin aturats per un relleu en les responsabilitats polítiques.” Per la seva banda, Pere Vila es va acomiadar agraint la “confiança i col·laboració” del territori durant els últims tres anys; va assumir el càrrec el 17 de juliol del 2018. Vila va assenyalar “els temps difícils” en aquesta gestió durant “la pandèmia devastadora”. Bassa, en una altra piulada , va agrair la feina i el suport a Vila.

LES FRASES

Per mi la Dolors Bassa és un referent, per la seva manera d’entendre la política
Laia Cañigueral
delegada del govern de la generalitat a girona
Assumeixo el càrrec amb el compromís d’escoltar la ciutadania i de portar a terme polítiques públiques que responguin a les seves necessitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona