Política

L’ANC reclama al Rei que “foti el camp”

L’Assemblea Nacional Catalana critica el govern per seure “a la taula de l’amo”

El vicepresident de l’entitat retreu a l’executiu ser “còmplice” de la condemna a Marcel Vivet

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reiterat aquest dimecres que “Catalunya no té rei” i ha reclamat al monarca espanyol que “foti el camp”.

Així s’ha expressat el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez, en un acte a la Barceloneta, a prop de l’Hotel W, escenari del sopar del Cercle d’Economia en el que participa el rei.

Fernàndez ha criticat el govern per seure “a la taula de l’amo”, en referència a la reunió anual de l’entitat empresarial.

També ha retret als partits independentistes que pactin “perdons” i seguin “a la taula de l’amo i els seus fidels”. “Que us heu venut la dignitat?”, s’ha preguntat. Fernàndez els ha  advertit que si fan “de braç de l’amo” els confrontaran als carrers.

A més, ha denunciat la condemna de cinc anys de presó per a Marcel Vivet i ha acusat la Generalitat de ser-ne “còmplice”. “Ens acuseu i ens poseu a la presó”, ha lamentat. “Qui governa i es presenta acusant activistes neix còmplice”, ha afegit.

Durant l’acte, desenes d’assistents han protestat per la presència de Felip VI i s’ha cremat un cartell amb la foto del rei cap per avall.

La crema s’ha fet a la plaça del Mar, a tocar de la platja de la Barceloneta i amb l’hotel W de teló de fons. Entre els assistents hi havia els diputats de la CUP Carles Riera i Dolors Sabater.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia