Política

El Consell Català de l’Esport obre dues noves convocatòries d’ajuts i subvencions per reactivar el sector esportiu

L’entitat ja ha pagat 8,45 milions d’euros en ajudes a entitats afectades per les restriccions decretades per la covid

El Consell Català de l’Esport ha obert dues noves convocatòries d’ajuts adreçades a “activar i agilitzar” l’arribada de recursos a les entitats esportives catalanes i “fer costat al sector en la reactivació de l’activitat”, afectada per la covid.

L’entitat hi destinarà 4,55 milions d’euros, orientats a finançar el desenvolupament dels programes d’esport escolar, per una banda, i la participació d’equips femenins en activitats esportives federades i de clubs catalans en competicions internacionals.

El Consell també ha fet efectiu el pagament de 8,45 milions en forma d’ajuts extraordinaris a federacions i consells esportius afectats per la suspensió o ajornament de competicions o activitats esportives a causa de la covid.

Pel que fa a les noves convocatòries obertes, el Consell n’ha organitzat dues. La primera, dotada amb 3,8 milions d’euros, concedirà subvencions pluriennals als consells esportius de Catalunya per al desenvolupament dels programes d’esport escolar del curs 2020-2021.

La segona s’adreça a l’organització i participació en activitats esportives federades durant la temporada 2020-2021, comptarà amb un finançament de 750.000 euros, i serviran per finançar la participació d’equips d’esport femení en competicions de màxima categoria estatal i la participació dels clubs catalans en competicions internacionals oficials.

El termini per presentar sol·licituds a ambdues convocatòries acaba el 29 de juny a les 23:59 h.

Pel que fa a les subvencions que s’han pagat, el Consell ja ha liquidat la convocatòria d’ajuts extraordinaris i d’emergència destinats a entitats organitzadores de competicions esportives en l’àmbit català, federat i escolar que es van veure obligades a suspendre o ajornar activitats a causa de les restriccions decretades durant la tercera onada de la covid.

El pressupost destinat a aquestes ajudes és de 8,45 milions d’euros, i se’n beneficiaran 67 federacions i 44 consells d’arreu del territori. Hi ha una segona convocatòria pendent de resoldre que destinarà una línia d’ajuts de 15 milions d’euros a entitats gestores d’instal·lacions esportives.

El Govern també ha fet efectiu el pagament de la subvenció de 635.000 euros atorgada a l’entitat Volta Ciclista Esportiva per a l’organització de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que va tenir lloc del 22 al 28 de març de 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona