Política

Romeva, sobre els indults: “Potser dormiré a casa però la meva realitat judicial seguirà activa molt temps”

Diu que quan surti de la presó seguirà fent política encara que no sigui en l’àmbit institucional per la inhabilitació

L’exconseller empresonat per l’1-O Raül Romeva ha afirmat que en cas que hi hagi un indult la seva situació judicial no s’acabarà ja que està pendent del Tribunal de Comptes i d’una altra causa al jutjat 18 de Barcelona. “Potser dormiré a casa però la meva realitat judicial seguirà activa molt de temps”, ha afegit en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. L’indult és, segons Romeva, un “gest molt petit” respecte a una realitat complexa i ha avisat que si algú es creu que amb aquesta mesura es deixarà de recordar que hi ha 3.000 represaliats, és que “no ha entès res”. Romeva ha afirmat que continuarà fent política quan surti de la presó encara que no sigui en l’àmbit institucional per la seva inhabilitació fins al 2030.

Romeva ha explicat que malgrat hi hagi l’indult en unes setmanes el Tribunal de Comptes aplicarà una decisió “dramàtica” embargant comptes i cases de moltes persones. A més, ha recordat que té una altra causa oberta al jutjat 18 de Barcelona que investiga l’acció exterior de la Generalitat. “La meva situació personal no s’acabarà en cas que hi hagi indults. Quan em diuen que és reversible sembla un eufemisme, no se m’acaba res”, ha afegit. A més, segons ha dit, es tracta d’una mesura que ha decidit “unilateralment” el govern espanyol.

D’altra banda, Romeva ha recordat que és vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’ERC i ha afirmat que seguirà fent política quan surti de la presó. “Soc un defensor de la política, al final tots els grans problemes s’han acabat resolent a través de la política. Seguiré fent política evidentment”, ha dit l’exconseller d’Acció Exterior.

En la línia de les últimes entrevistes del president d’ERC, Oriol Junqueras, Romeva ha fet una aposta per la multilateralitat per resoldre el conflicte i ha dit que mai ha sentit o ha llegit que el president d’ERC hagi renunciat a la via unilateral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia