Política

Kim s’obre per primera vegada al diàleg amb Biden

El líder nord-coreà alerta que també cal estar preparat per a una hipotètica confrontació amb els Estats Units

L’enviat especial dels EUA per a Corea del Nord viatja a Seül per parlar de Pyongyang

El líder suprem de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha obert per primera vegada la porta a reunir-se amb el president dels Estats Units, Joe Biden, en el primer gest públic del líder nord-coreà en què expressa la intenció de parlar amb l’administració nord-americana després que les negociacions de desnuclearització entre ambdós països s’aturessin, fa més de divuit mesos. Tot i això, Kim també va destacar que calia estar preparats per a la confrontació i per enfrontar-se a situacions canviants.

En una reunió del comitè central del Partit dels Treballadors de dijous, Kim va desglossar la nova estratègia per a les relacions amb Washington i la tendència política de la nova administració nord-americana. Kim “va destacar la necessitat de preparar-se per al diàleg i la confrontació, i especialment, estar ben preparat per a la confrontació per tal de protegir la dignitat del nostre Estat i garantir un entorn pacífic”, va informar ahir l’agència de notícies oficial KCNA. L’agència també va destacar que el líder nord-coreà “va fer una crida a reaccionar ràpidament i clarament, per enfrontar-se a una situació canviant, i a concentrar esforços per prendre el control estable de la situació a la península de Corea”.

La cadena nord-americana CNN va filtrar el març passat que l’administració de Biden havia intentat un contacte informal amb Corea del Nord i no havia rebut cap resposta. Aleshores Pyongyang ja havia acusat el nou president nord-americà de seguir una “política hostil” i va advertir que seria un “gran error” del líder nord-americà dir que tractaria el programa nuclear nord-coreà “amb diplomàcia i dissuasió”. Però el descontentament de Corea del Nord ve de més lluny: de la manca de concreció de les reunions entre Kim i l’aleshores president nord-americà, Donald Trump. L’any passat Corea del Nord va acusar Trump d’haver incomplert la seva paraula i va assegurar que les “promeses buides” que va fer fa dos anys en la primera cimera van frustrar l’esperança d’un procés de desnuclearització de la península coreana.

Sense tenir coneixement d’aquest canvi de criteri nord-coreà, l’enviat especial dels EUA per a Corea del Nord, l’ambaixador Sung Kim, arribarà avui a Seül per abordar els “resultats de la revisió de la política” de Washington sobre la dictadura de Pyongyang. El Departament d’Estat ha confirmat que l’enviat participarà en una reunió trilateral amb l’enviat especial de Corea de Sud per a Assumptes de Pau i Seguretat de la Península, Noh Kyu Duk, i el director general del Japó d’Afers d’Àsia i Oceania, Funakoshi Takehiro. L’objectiu d’aquesta reunió és avançar cap a la desnuclearització completa de la península coreana i protegir la seguretat d’aquests països.

LES FRASES

Necessitem estar del tot preparats per a la confrontació per protegir la dignitat del nostre estat
Concentrarem els esforços en el control de la situació a la península de Corea
Kim Jong-un
líder de corea del nord


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona