Política

La presidenta Borràs, al costat dels processats

Diputats de Junts i ERC acompanyen els últims vuit alts càrrecs del govern de Puigdemont al jutjat per l’1-O

La president del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, es va personar ahir a la tarda a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per donar suport als últims vuit alts càrrecs del govern de Puigdemont, processats per l’organització de l’1-O.

Borràs i una comitiva de diputats i polítics de Junts i ERC ja es van aplegar la setmana passada a les portes dels jutjats per donar suport a l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i a altres processats pel jutjat d’instrucció 13 de Barcelona. En total són 27 càrrecs i empresaris que seran jutjats a l’Audiència de Barcelona per haver organitzat el referèndum. La citació judicial va ser quatre hores després que el president Sánchez anunciés que indultarà els seus caps: els nou presos polítics.

Els últims alts càrrecs del govern citats a declarar al jutjat es van negar a respondre a cap pregunta de la magistrada o a les acusacions referents a tres notificacions del Tribunal Constitucional tal com van fer els anteriors. Estaven citats vuit responsables, com ara el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; l’exdelegat del govern a Brussel·les Amadeu Altafaj; l’exsecretari de Comunicació Jaume Clotet, o l’ex-secretari general de Treball Josep Ginesta, entre d’altres. A més de la presidenta Borràs, a les portes de la ciutat judicial es van concentrar per donar-los suport diversos diputats d’ERC i JxCat, com ara Albert Batet, Joan Canadell, Elsa Artadi, Damià Calvet, Alba Vergés i Chakir el Homrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia