Política

Orbán replica a la CE que la llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles “no té cap element discriminatori”

El govern hongarès defensa que la norma “protegeix els drets dels nens” i “garanteix els drets dels pares”

El govern hongarès ha replicat a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que la llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles, entre d’altres, “no té cap element discriminatori”.

En un comunicat, l’executiu de Viktor Orbán ha titllat de “vergonya” les declaracions de Von der Leyen, que ha utilitzat aquesta mateixa paraula per qualificar la llei hongaresa que vol prohibir continguts que consideri que promouen l’homosexualitat i el canvi de gènere. El comunicat del govern hongarès defensa que les declaracions de la presidenta de la Comissió estan “basades en al·legacions falses”.

“La llei hongaresa recentment adoptada protegeix els drets dels nens, garanteix els drets dels pares i no s’aplica a l’orientació sexual de les persones majors de 18 anys, per tant no té cap element discriminatori”, apunta l’executiu hongarès.

En la seva declaració, Von der Leyen, que ha trigat una setmana a referir-se a aquesta llei, ha dit que la norma és una “vergonya”. “Aquesta llei discrimina clarament les persones per orientació sexual i va en contra de tots els valors fonamentals de la Unió Europea”, ha dit Von der Leyen, que ha avisat Budapest que utilitzarà “tots els poders” que té l’executiu comunitari per “assegurar que els drets de tots els ciutadans de la Unió Europea estan garantits siguin qui siguin i visquin on visquin”.

La declaració de la presidenta de la Comissió Europea arriba també després que Espanya i 13 països més de la Unió Europea hagin signat una carta en què reclamen a Von der Leyen que “utilitzi totes les eines que té a la seva disposició per garantir el ple respecte de la llei de la Unió Europea”. Entre les opcions, els 14 estats plantegen la possibilitat de portar Hongria davant la justícia europea per aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona