Política

Ampli ressò mediàtic arreu i divisió per blocs a l’Estat

La premsa espanyola, entre la valoració d’un pas necessari per al diàleg i la qualificació dels indults com una burla

L’estrangera destaca la valentia de Sánchez i el fet que és un primer pas

La premsa espanyola va fer una valoració dels indults com a pas necessari per poder obrir la via del diàleg i la negociació, en el millor dels casos, i com a al·licient per continuar amb la via unilateral per part dels mitjans més crítics. El País considera que els indults constitueixen “una decisió transcendental i polèmica” que, en els termes en què s’ha plantejat, “sembla encertada perquè té el potencial per canviar una dinàmica nefasta per a Catalunya i tot Espanya”. El Mundo va destacar ahir a la primera plana de la versió digital que “els indults no frenen la conjura independentista” i va qualificar la sortida de presó com “un orquestrat acte de propaganda política que mostra la necessitat d’èpica de la qual es nodreix el secessionisme català”. L’ABC, al seu torn, considera que els indults són una “burla” i defensa que no s’haguessin produït si Pedro Sánchez no depengués al Congrés d’ERC. “Aquests indults són una aperitiu per al nacionalisme insaciable”, segons el diari. Eldiario.es destaca que l’aprovació dels indults ha estat “un pas valent, necessari, just i històric, però no pas suficient”. Cal, defensa, una negociació que augura complexa i lenta. “El que es va trencar l’1 d’octubre només es pot arreglar amb el vot d’una majoria de catalans a un nou pacte amb Espanya, que haurà d’estar dins de la Constitució”, defensa l’editorial.

Pel que fa a la premsa internacional, aquesta destaca la valentia de Sánchez i l’immobilisme de la dreta i del PP. Le Monde qualifica de “vomitiu” el debat sobre l’alliberament al Congrés de Diputats i el fet que es limiti la capacitat política dels presos. Tant Le Figaro francès com l’agència nord-americana Reuters destaquen l’acurada “posada en escena” de Sánchez i el fet que el president espanyol fia el seu futur polític a aquesta operació d’acostament a Catalunya i a la recuperació econòmica. La cadena CNN va destacar també que “més de la meitat de catalans” desitja clarament la independència i dos terços la llibertat per als polítics presos. The New York Times hi veu un “pas important per a la desactivació de les tensions polítiques” a l’Estat, mentre que la premsa britànica ho veu de manera escèptica. “És el primer intent per curar unes ferides en una societat allunyada del seu govern”, explica Financial Times, mentre The Guardian avisa “de la freda acollida per part de Catalunya, que encara té per resoldre l’exili i la repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona