Política

Puigdemont i Junqueras, a la Catalunya del Nord per Òmnium

Cuixart anuncia que els vol tots dos a la celebració dels 60 anys de l’entitat aquest juliol com una mostra d’unitat

Crida a recuperar un 11-S massiu per demostrar la força de l’independentisme

Òmnium va convertir ahir el retorn en llibertat del seu president, Jordi Cuixart, a la primera línia política en una crida a la unitat del sobiranisme i l’independentisme. Amb un anunci realitzat pel mateix Cuixart, que va demanar a tota l’organització d’Òmnium fer possible la celebració dels seus 60 anys, aquest juliol, a la Catalunya del Nord per tal que hi pugui assistir l’expresident Carles Puigdemont, a l’exili, al costat de l’exvicepresident Oriol Junqueras.

L’entitat ha aprofitat el primer discurs de Cuixart com a president en llibertat per cridar a la mobilització massiva de l’independentisme per demostrar que ni la presó, ni la repressió ni els indults l’han desmobilitzat. Tant Cuixart com el vicepresident Mauri, en un acte al Campus Poblenou de la UPF, davant de desenes de càrrecs territorials de l’entitat, van cridar les bases a recuperar la unitat i mobilització i a continuar treballant per eixamplar la base i connectar amb els sectors ciutadans no independentistes. Cuixart va qualificar d’“acte de retrobament nacional, on no hi falti ningú”, la celebració dels 60 anys d’Òmnium que tindrà lloc aquest juliol en una població de la Catalunya del Nord per tal que hi pugui assistir també el president Puigdemont.

“La societat catalana no està disposada que ningú pateixi la mort civil, que és el que pretén el Tribunal de Comptes”, afirmava Cuixart per cridar la ciutadania a tornar a omplir la Caixa de Solidaritat per pagar els 5,4 milions que el tribunal exigeix a desenes d’excàrrecs del govern català encapçalats per Mas, Puigdemont i Junqueras sota l’amenaça d’embargament de comptes i propietats. Cuixart va fer una petició explícita al govern de la Generalitat perquè “estigui al costat de tots aquests represaliats”, una de les línies d’actuació de l’entitat que va anunciar en solidaritat amb els exiliats, els represaliats penals i els perseguits pel Tribunal de Comptes: “No només no els deixarem sols, sinó que els hem de donar tot el nostre suport i escalf. Si ho hem de tornar a fer, han de notar el nostre escalf” –tornar a exercir tots els drets fonamentals que han condemnat els tribunals Suprem i Constitucional, reafirmava ahir Cuixart–. El president d’Òmnium també va cridar les bases de l’entitat a apropar-se als sectors allunyats de l’independentisme, a fer d’Òmnium “aquest últim espai amable” per “apropar-nos al que té menys ganes que siguem a prop seu”.

La celebració unitària de l’aniversari d’Òmnium també ha de ser, per l’entitat, el preludi d’un nou 11-S multitudinari. Va ser Mauri l’encarregat de cridar a reiniciar aquesta Diada “el cicle de mobilització per l’autodeterminació i la independència”, amb l’assistència massiva a Barcelona “per demostrar que el sobiranisme, que l’independentisme, és més viu que mai”.

Cuixart va cloure el seu retorn amb l’advertència al president espanyol que Catalunya no renunciarà a un referèndum d’autodeterminació i que “cap, absolutament cap indult farà callar la veu del poble de Catalunya”. Cuixart també va prometre que continuaran denunciant la vulneració de drets fins que l’Estat sigui condemnat pel Tribunal Europeu (TEDH).

LA FRASE

Senyor Sánchez, ho sento molt per vostè, aquest país no renunciarà mai a votar
Jordi Cuixart
president d’Òmnium cultural


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia