Política

Delort lamenta el vet a hidroavions de Perpinyà

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, va recriminar ahir al govern de Pedro Sánchez que no permetés l’ús de dos hidroavions francesos que són a Perpinyà per combatre el foc de Llançà i que prioritzés els que són en territori estatal. “Ens vam emprenyar molt”, va dir a Catalunya Ràdio. Delort alerta que és un “dilema que arrenca de fa moltíssims anys” i va recordar el precedent de l’incendi de les Gavarres als vuitanta.

“No hi ha ningú que discuteixi que en un cas d’imperiosa necessitat d’actuar el primer és que vinguin els hidroavions francesos, perquè els tenim a Perpinyà i passen quinze minuts entre que s’enlairen i descarreguen aigua”, va raonar el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Segons ell, però, tot es complica quan es parla de “frontera” i de “bandera”.

Va ser el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, qui va confessar dissabte el vet als efectius de Perpinyà: “Era millor per evitar precipitar-nos que primer esgotéssim els recursos que hi havia.” “Vostè coneix la zona nord de Girona? Vostè s’ho està mirant des d’un lloc des del qual no té ni idea de què carai estem parlant”, va etzibar Delort ahir tot airejant l’enuig per no haver rebut l’autorització del govern espanyol per a l’ús dels hidroavions francesos aterrats a Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia