Política

Acord de quatre partits per millorar la llei trans

Els grups parlamentaris d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem es van conjurar ahir per ampliar drets a les persones trans, al col·lectiu LGTBI i a millorar l’avantprojecte de llei sobre la matèria en curs al Congrés de Diputats. Després de reunir-se amb membres de la Federació Plataforma Trans, els partits es van comprometre a impulsar també una llei trans catalana aquesta legislatura, segons van explicar fonts republicanes. Junts aposta per posar fi a la “disfòbia de gènere” i van prometre que Catalunya estarà a l’“avantguarda” amb una llei pròpia. La CUP reivindica l’“autodeterminació de gènere” mentre que En Comú Podem recordava que el projecte de llei del govern espanyol es podrà enriquir amb el treball dels grups i les entitats. La presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrollé, va agrair als grups haver fet possible la llei trans a l’Estat. També celebra que a Catalunya es treballi per garantir la “igualtat plena” del col·lectiu.

La mateixa majoria parlamentària va registrar ahir una proposta de resolució que demana que el Parlament reconegui l’existència de l’Administració Autònoma del Nord-est de Síria “basada en el confederalisme democràtic com a subjecte polític”. La cambra vol potenciar el confederalisme democràtic a l’Orient Mitjà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia