Política

estats units

Washington imposa sancions a Cuba

Els Estats Units van sancionar ahir el ministre de les Forces Armades Revolucionàries (FAR) de Cuba, Álvaro López-Miera, i una unitat militar d’elit coneguda popularment com a “vespes negres” o “boines negres”. El Departament del Tresor dels EUA va anunciar en un comunicat les sancions, que responsabilitzen aquestes autoritats de la repressió de les protestes antigovernamentals de l’11 de juliol passat a Cuba.

López-Miera és un home de confiança de l’expresident cubà Raúl Castro, que també va ocupar durant dècades el càrrec de ministre de les FAR a l’illa; mentre que les “vespes negres” és el nom popular de la unitat d’elit coneguda com a brigada especial nacional del Ministeri de l’Interior. Les sancions bloquegen qualsevol actiu que López-Miera o els integrants d’aquesta unitat d’elit puguin tenir sota jurisdicció nord-americana i prohibeix a les persones dels EUA negociar amb ells.

Just després de fer-se públiques les sancions, el president nord-americà, Joe Biden, va advertir que “això és només el començament”. “Els EUA continuaran sancionant individus responsables de l’opressió del poble de Cuba”, hi va afegir. Aquesta mesura és una mostra de l’interès de Biden a endurir la seva política cap a Cuba, tot i que durant la campanya electoral va prometre tornar al desglaç promogut pel president Barack Obama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia