Política

Reprovació al govern Colau i obligació de passar comptes

L’oposició vota en bloc una iniciativa de Junts per Catalunya

 Suport unànime al col·lectiu LGTBI

Les dades de l’últim baròmetre municipal, que situen la gestió política del govern d’Ada Colau com a segona preocupació dels barcelonins, van servir ahir d’artilleria política als grups de l’oposició, que van acabar aprovant una moció de Junts per Catalunya que suposa una reprovació en tota regla a la gestió del govern bipartit.

El text de Junts obligarà el govern de Colau a “millorar el retiment comptes”, fer una “auditoria del grau de compliment de les iniciatives de l’oposició que han estat aprovades” i “millorar la interlocució amb els ciutadans”. El text també indica la necessitat de fer canvis en el cartipàs per millorar en seguretat, civisme, mobilitat i neteja.

En presentar la moció, Artadi va dir que fan falta canvis urgents en el govern; la republicana Elisenda Alemany va lamentar la falta de lideratge, mentre que en la seva rèplica, la regidora Laia Bonet va lamentar que “només es vol erosionar el govern” en un moment en què “no és fàcil estar en el govern”. Per la seva banda, el regidor Jordi Martí va advertir que encara queden dos anys per a les eleccions.

De més consens va ser el final del ple, en què es va aprovar una resolució de suport al moviment LGTBI a proposta del grup de Junts.

Adeu a Subirats; Valls, el següent

Manuel Valls té el cap fora de l’Ajuntament de Barcelona. L’octubre de l’any passat aquest diari ja va explicar que el grup de Barcelona pel Canvi ja treballava pensant en el relleu del seu líder, una marxa que aquest any ja s’ha fet més que evident i que ahir es va fer oficial, encara que no té una data concreta. “D’aquí a unes setmanes renunciaré a l’acta”, va dir Valls en prendre la paraula per dedicar unes paraules amables al regidor de Cultura, Joan Subirats, que ahir va deixar el seu lloc a l’Ajuntament. La data exacta de la marxa de Valls és una incògnita, i els que hi estan en contacte asseguren que només ell ho sap i que és ell el que gestiona els seus temps polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia