Política

Suport de les diputacions als Jocs d’hivern 2030

Els quatre presidents creuen que serà un revulsiu contra el despoblament

Les quatre diputacions catalanes van expressar ahir de manera conjunta el suport a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona per al 2030. Va ser durant un acte a Lleida en el qual van participar els quatre presidents de les institucions. “És bo per a les comarques pirinenques, però també per al conjunt del país, per la incidència i la imatge que pot donar de Catalunya”, va assegurar el de la de Lleida, Joan Talarn. Al parer dels presidents, els Jocs encaixen en els objectius de la promoció dels esports singulars com a segell distintiu del Pirineu i poden esdevenir un punt d’inflexió en la lluita contra el despoblament als municipis de muntanya. Però per fer-ho cal que l’Estat i la Generalitat se sumin a l’aposta per dotar aquesta zona del país de les infraestructures necessàries per facilitar la mobilitat diària dels seus habitants i afavorir-hi l’arrelament de famílies, va recordar Talarn.

D’altra banda, les quatre diputacions van acordar sumar-se al manifest proposat per la Diputació de Barcelona, i que està promogut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que demana a la Unió Europea i l’Estat una participació activa de les diputacions en el repartiment i la gestió dels fons Next Generation de la UE que garanteixi “que ningú, ni cap territori ni cap govern local, quedi enrere”. En aquestes trobades, els màxims representants de les institucions tracten temes comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia