Política

El jutge tanca el cas Kitchen enviant a judici Fernández Díaz i exculpant Cospedal

El magistrat de l’Audiencia Nacional considera que la cúpula d’Interior va muntar un operatiu per robar documents de la Gürtel a Bárcenas

El jutge que investiga l’operació Kitchen, el suposat espionatge parapolicial a l’extresorer del PP Luis Bárcenas, ha posat fi a la instrucció i ha proposat jutjar l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz per aquests fets, mentre que ha deixat fora del cas l’ex secretària general del partit María Dolores de Cospedal.

Es dona el cas que el jutge ha tancat la investigació del cas sense citar a declarar l’ex president del govern espanyol i exdirigent dels populars Mariano Rajoy, amb qui Villarejo va assegurar haver-se intercanviat missatges per parlar dels avenços de l’operació Kitchen.

A més de Cospedal, el magistrat de l’Audiencia Nacional Manuel García Castellón també arxiva el cas per falta d’indicis per al seu marit, Ignacio López del Hierro, a qui va imputar per si tenia un paper clau en la captació del xòfer de Bárcenas, Sergio Ríos, com a confident policial per a l’operació, que perseguia aconseguir material relacionat amb la investigació judicial del cas Gürtel.

El magistrat deixa a les portes de judici Fernández Díaz i al seu ex número dos d’interior, l’ex secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez; a l’ex director adjunt Operatiu de la Policia Nacional Eugenio Pino, i a responsables policials com José Luis Olivera, Marcelino Martín Blas, o Andrés Gómez Gordo, que va ser ex assesor de Cospedal. També a l’ex comissari José Manuel Villarejo, i a Sergio Ríos Esgueva, entre altres.

El magistrat descarta l’existència d’una trama política aliena al ministeri de l’Interior i creu que els fets podrien ser constitutius dels delictes de descobriment i revelació de secrets, prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes, suborn, tràfic d’influències i malversació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia