Política

Boye celebra la decisió del TGUE perquè “confirma” que Puigdemont, Comín i Ponsatí es poden moure “lliurement” per la UE

L’advocat avança a l’ACN que tornaran a demanar cautelars si més endavant es reactiven les euroordres

L’advocat Gonzalo Boye ha celebrat la decisió del Tribunal General de la Unió Europea perquè “confirma” que els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí es poden moure “lliurement” per la Unió Europea, ja que les euroordres es consideren suspeses.

“Estem molt tranquils, avui hem guanyat”, ha dit en declaracions a l’ACN, malgrat perdre la petició de cautelars amb la que demanaven mantenir provisionalment la immunitat.

Boye ha avançat que tornaran a demanar el restabliment cautelar de la immunitat si més endavant es reactiven les euroordres. “Si es donés el cas, les demanaríem i el jutge les concediria”, ha assegurat.

El rebuig de les cautelars s’emmarca en una demanda dels eurodiputats de Junts contra el Parlament Europeu per suspendre la seva immunitat a petició del Tribunal Suprem, que els vol extradir per la causa del ‘procés’. Tots tres ho van impugnar a la justícia de la UE al·legant irregularitats en el suplicatori i van demanar que se’ls protegís de forma cautelar.

A principis de juny, el TGUE els hi va retornar la immunitat, però només de forma cautelaríssima perquè la cambra no havia presentat encara les seves observacions i no tenia prou elements per decidir. Ara que ja les té, el TGUE ha optat per retirar-la una altra vegada mentre examina el fons del cas perquè no veu risc que els puguin detenir, ja que les euroordres estan suspeses a l’espera que Luxemburg resolgui les prejudicials del magistrat del Suprem Pablo Llarena sobre el cas.

“Espanya es pensa que està al marge de les resolucions de la UE”, es queixa Boye . L’advocat de Puigdemont considera que el Suprem també hauria de suspendre l’ordre de detenció que hi ha contra ells a l’estat espanyol.

Amb tot, el TGUE obre la porta a retornar cautelarment la immunitat a Puigdemont, Comin i Ponsatí més endavant si es reactiven les euroordres. En concret, matisa a l’auto d’aquest divendres que si alguna autoritat judicial fa el pas per executar-les, tots tres podran sol·licitar de nou mesures cautelars per recuperar la protecció parlamentària i aturar el procediment d’extradició fins que es dicti sentència sobre el cas del suplicatori.

Boye es mostra confiat que el TGUE retornarà la immunitat als tres independentistes un cop acabi el judici per les prejudicials de Llarena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia