Política

Mauri, sobre la Bilateral: “Si es pensen que taparan la reivindicació d’amnistia i autodeterminació, no han entès res”

El vicepresident d’Òmnium Cultural diu que no s’acontentaran “amb quatre molles” ni “promeses de traspassos incomplerts”

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha advertit al govern de l’estat espanyol “que la ciutadania de Catalunya no s’oblidarà de l’amnistia amb la promesa de quatre traspassos” a la Comissió Bilateral.

En el marc d’un acte a Valls, a l’Alt Camp, Mauri ha assegurat que “l’estat espanyol no ha entès res” en relació amb les reivindicacions d’amnistia i autodeterminació de Catalunya. Mauri ha assegurat que “no es creuen res” del govern espanyol, ja que “incompleix els acords de forma sistemàtica”.

Pel que fa a la taula de diàleg, Mauri ha apuntat que l’entitat sempre estarà al costat de les institucions catalanes si defensen “l’amnistia, la repressió i el retorn dels represaliats”.

Davant una nova cita de l’11 de setembre, el vicepresident d’Òmnium Cultural s’ha mostrat convençut que la ciutadania “vol mobilitzar-se al costat dels exiliats i les persones que estan patint causes judicials”. En aquest sentit, Mauri ha insistit que faran una crida a la mobilització responsable i que si el context sanitari ho permet, “l’11 de setembre seguirà sent exactament el mateix”, a l’espera de determinar en quin format se celebra.

Una campanya per diferents localitats catalanes

El vicepresident d’Òmnium Cultural ha visitat la capital de l’Alt Camp en el marc de la campanya iniciada per l’entitat arreu de Catalunya.

Sota el lema “Òmnium en ruta: Fem-nos lliures!”, la voluntat d’aquesta iniciativa és plantejar els principals reptes de país en diferents localitats. Es tracta d’una campanya amb què la cultura i la mobilització es donen la mà. En el cas de Valls, la periodista Aina Mallol ha conduït el debat entre Marcel Mauri i el periodista Martí Anglada.

Prèviament, els més petits han pogut gaudir de l’espectacle infantil ‘Les dones i el circ’. L’apunt musical ha anat a càrrec del grup Julivert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES